Generatoare eoliene

FSC®: Calea pentru silvicutură durabilă

Certificarea FSC® (Forest Stewardship Council®): Managementul pădurilor este un standard voluntar care susține gestionarea durabilă a silviculturii și crearea de produse din lemn.

Bureau Veritas oferă certificarea de gestionare a pădurilor și a lanțului de custodie, care garantează originea responsabilă a produselor forestiere.

Certificare: Bureau Veritas, ca organism de certificare independent acreditat de ASI pentru a furniza certificarea Chain of Custody Forest Stewardship Council® (FSC), va fi contractată de companii pentru a efectua un audit în conformitate cu cerințele FSC-STD-40-004 (Chain of Custody Certification) and FSC-STD-40-005 (Requirements for Sourcing FSC Controlled Wood)

Standardul FSC-STD-40-005 V3-1 acoperă achiziționarea de cherestea care nu este certificată FSC® și necesită ca organizația certificată în cauză să instituie un sistem de due diligence pentru a evita materialul din surse inacceptabile.

Cele cinci categorii de surse inacceptabile de lemn controlat FSC®, precum și definițiile lemnului controlat FSC® sunt descrise în standardul FSC® pentru lemn controlat FSC-STD-40-005 V3-1 care este disponibil aici.

Bureau Veritas trebuie să organizeze consultări cu părțile interesate care vor face parte din evaluarea sistemului companiei.