Protectia muncii

Rapoarte şi condiţii de muncă 

Responsabilitate socială: întăriţi reputaţia companiei dvs.

Contextul competitiv global favorizează organizaţiile care au o viziune la 360 de grade asupra impactului etic şi social al activităţii lor şi care abordează problema integrând-o în strategiile lor corporative.

Companiile care demonstrează o abordare responsabilă a acestor probleme obţin, şi nu întamplător, un mare avantaj competitiv, şi primesc încredere de la clienţi, investitori, comunitatea locală si consumatori. Această implicare gravitează în jurul unor orientări principale, unde Bureau Veritas poate efectua verificările necesare pentru a demonstra respectarea standardelor internaţionale de referinţă.

Protecţia drepturilor angajaţilor

Companiile şi organizaţiile nu mai pot să îşi permită – cu preţul propriei reputaţii şi credibilităţii – să-şi mai dezvolte activitatea ignorând un aspect fundamental şi prioritar: protecţia şi valorizarea resurselor umane, atât interne cât şi externe. 

SA8000 este standardul mondial de referinţă în certificarea unui sistem de management al responsabilităţii sociale şi sprijină companiile în dezvoltarea şi menţinerea practicilor social responsabile, pentru a promova sănătatea, siguranţa şi bunăstarea angajaţiilor. 

Standardul GEEIS-DIVERSITY este în schimb certificarea internaţională ce apreciază diversitatea şi incluziunea, ca elemente strategice ale unei organizaţii.

Sănătate şi siguranţă la locul de muncă

Prevenirea bolilor şi accidentelor angajaţilor este o matrice fundamentală a managementului corporativ cu implicaţii nu doar legale şi economice ci şi de imagine.

ISO 45001 este standardul internaţional ce îndrumă companiile în respectarea cerinţelor de referinţă, cu o completă evaluare a riscurilor şi îmbunătăţirea continuă a siguranţei mediului de lucru.

Acces şi Uzabilitate

Companiile trebuie să fie capabile să garanteze un acces direct constant al propriilor spaţii şi servicii persoanelor cu dizabilităţi şi să le permită acest acces într-un mod cât mai autonom. 

Standardul VeritAble oferă orientarea şi modelele de aplicaţii, pentru a face o organizaţie pe deplin „accesibilă”.

Siguranţă Rutieră

Aceasta nu interesează doar siguranţa angajaţilor în deplasări din şi spre locul de muncă, dar şi o siguranţă pentru clienţi şi pentru toti utilizatorii afectaţi de logistica unei organizaţii.

Certificarea ISO 39001 – ROAD TRAFFIC SAFETY este standardul de referinţă în acest sens.

Bijuterii Responsabile

Piaţa metalelor preţioase şi a diamantelor este una dintre cele care suferă abateri din punct de vedere al drepturilor omului, muncii şi mediului.
Certificarea Responsible Jewellery se adresează , în mod special, organizaţiilor din acest sector.