Bureau Veritas susține industriile petrolului și gazelor naturale

News

CUM SUSȚINE BUREAU VERITAS INDUSTRIILE PETROLULUI ȘI GAZELOR NATURALE PENTRU A AJUNGE LA ZERO NET EMISII PÂNĂ ÎN 2050 ȘI -50% EMISII DE GES PÂNĂ ÎN 2030

Ian. 25 2022

La summit-ul recent COP26 de la Glasgow, liderii din sectorul public și privat au subliniat necesitatea unei acțiuni accelerate pentru a limita încălzirea globală la +1,5°. O reducere drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră, în principal metan și CO2, trebuie realizată în următorul deceniu. Pentru a ajuta furnizorii globali de energie să-și identifice punctele fierbinți, precum și să măsoare și să reducă emisiile în conformitate cu obiectivele de sustenabilitate, Bureau Veritas oferă o soluție integrată, denumită „Achieving Net Zero”. Aceasta include o combinație de abordări de sus în jos și de jos în sus pentru evaluarea emisiilor.

SCĂDEREA LA JUMĂTATE A EMISIILOR DE AZE CU EFEC DE SERĂ PÂNĂ ÎN 2030

Pentru a menține temperatura medie globală sub 2°C, cantitatea estimată de carbon, (sau CO2 maxim pe care umanitatea o poate emite: în jur de 400 de giga tone), ar trebui ca ritmul actual în care se mișcă lucrurile să fie mult încetinit. După cum a arătat clar summit-ul COP26, este nevoie de acțiuni decisive și urgente. Majoritatea guvernelor și a liderilor corporațiilor s-au angajat să ajungă la zero net emisii până în anul 2050 și la -50% emisii până în 2030, cu accent pe Scopurile principale - 1 și 2*.

AJUTÂND INDUSTRIILE PETROLULUI ȘI GAZELOR SĂ-ȘI ATINGĂ OBIECTIVUL "ZERO NET EMISII"

Sustenabilitatea se află în centrul strategiei și afacerilor Bureau Veritas. Misiunea grupului este de a modela o lume a încrederii, asigurând totodată un progres responsabil – care include sprijinirea clienților în sastisfacerea nevoilor energetice de astăzi, în timp ce viitorul cu emisii scăzute de carbon este conturat.

După cum explică Andrea Di Lillo, OPEX Global Business Development Director: „Industria petrolului și gazelor naturale are un rol de îndeplinit în tranziția energetică. COP26 a fost un nou accelerator pentru Bureau Veritas în încercarea sa de a promova noi modalități de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în ceea ce îi privește pe clienții săi (cu accentul principal pe metan). Ajutăm operatorii de petrol și gaze naturale să își reducă emisiile prin revizuirea și evaluarea proceselor și sistemelor la nivel de active și a lanțului de aprovizionare. În primul rând, efectuăm o evaluare profundă a proceselor, procedurilor și sistemelor actuale de emisii, folosind un model de punctare pentru a oferi o evaluare independentă, granulară, atât a măsurării emisiilor, cât și a fiabilității datelor. Acesta este organizat în funcție de Domeniul de aplicare (1, 2 și 3) și de tipul de emisie în conformitate cu standardele ISO, Protocolul GHG și Compendiul de Metodologii de Estimare a Emisiilor de Gaze cu efect de seră al Institutului American de Petrol. Apoi propunem planuri de îmbunătățire pentru a le permite clienților să-și sporească fiabilitatea datelor și să-și identifice totodată punctele fierbinți de emisii. Acest lucru le permite clienților noștri să câștige încredere cu privire la datele pe care le furnizează privind emisiile, să identifice prioritățile de aliniere a investițiilor cu strategia și să furnizeze comunicări transparente cu privire la progresul lor către obiectivul emisiilor net zero de dioxid de carbon.

Pe măsură ce industriile care au emisii mari de dioxid de carbon adoptă obiective de tipul celor net zero, mai ambițioase, Bureau Veritas se angajează strategic să-și ajute clienții în atingerea scopurilor lor finale. Aceasta înseamnă adoptarea unei noi abordări, cu o nouă linie de soluții pentru furnizorii de energie. „În ultimele decenii, Bureau Veritas a fost recunoscut ca lider global în detectarea și repararea scurgerilor (LDAR) și ne-am sprijinit clienții prin experiența noastră de teren și expertiza în măsurare, cu accent în principal pe tehnicile de cuantificare a emisiilor sursei (de jos în sus).”, explică Jonathan Martinez, OPEX Solution Manager. „Mai mult decât atât, pentru a ne ajuta clienții să-și stabilească corect prioritățile, am selectat parteneri specializați în a oferi soluții globale integrate și pentru a furniza măsurători personalizate la nivel de locație (de sus în jos).”

ABORDAREA DE LA NIVELUL SURSEI (DE JOS ÎN SUS) ȘI CEA DE LA NIVELUL LOCAȚIEI (DE SUS ÎN JOS)

Serviciile tradiționale de evaluare a emisiilor de jos în sus ale Bureau Veritas vor continua să se extindă la nivel mondial, în timp ce noul portofoliu de soluții se va lărgi cu servicii suplimentare pentru a ajuta industria petrolului și gazelor naturale să îndeplinească cerințele de reducere a emisiilor. „Deoarece majoritatea furnizorilor de energie gestionează mai multe instalații în diverse țări, nu este fezabil să avem aceleași priorități pentru toate locațiile și statele. Maturitatea site-ului, reglementările, procesele și strategiile variază considerabil. De aceea investim și ne consolidăm sprijinul prin intermediul unei abordări de sus în jos.”, afirmă Andrea Di Lillo.

De exemplu, Bureau Veritas folosește tehnologia inovatoare prin satelit pentru a detecta gazele cu efect de seră și în special pentru a cuantifica emisiile de metan în zonele desemnate, cum ar fi fabricile industriale, centralele electrice sau câmpurile din amonte. „Examinând rezultatul acestor zone selectate, ne putem concentra pe prioritățile de top X și putem limita cuantificarea emisiilor la anumite instalații.”, explică Jonathan Martinez. „Apoi analizăm unitatea de producție chiar și la nivelul sursei pentru a detecta și a localiza orice probleme. Clienții noștri din domeniul industriilor de petrol și gaze pot, de asemenea, să folosească abordarea noastră de sus în jos pentru a cuantifica toate emisiile din fabrică, acest lucru reprezentând un pas major pentru atingerea mai rapidă a obiectivului de reducere a emisiilor.

Aliniată la viitoarele reglementări europene - importanța acestei abordări de sus în jos pentru cuantificarea emisiilor de metan a fost recunoscută de întreaga industrie. În special, propunerea Comisiei Europene din 15 decembrie 2021 de reducere a emisiilor de CH4 impune companiilor să reconcilieze măsurătorile la nivel de amplasament și la nivel de sursă. Un alt exemplu este premiul „Gold Standard” al Oil And Gas Methane Partnership (OGMP 2.0), care recunoaște eforturile companiilor de a trece la măsurători la nivel de locație.

Bureau Veritas a fost, de asemenea, implicat activ într-un program european ambițios de evaluare a tehnologiilor utilizate pentru cuantificarea emisiilor de metan la nivel de amplasament. După cum explică Jonathan Martinez, „Proiectul European Gas Research Group (GERG) a început cu un studiu de ultimă generație al tuturor tehnologiilor capabile să facă treaba. Apoi, unii dintre ei au fost selecționați pentru implementare într-o instalație Enagás din Spania, unde am generat o gamă largă de eliberări controlate de metan pe parcursul unei săptămâni întregi. Bureau Veritas a participat, de asemenea, la măsurători oarbe cu Aeromon, unul dintre partenerii noștri strategici, care și-a instalat senzorii pe o dronă Bureau Veritas. Această experiență strategică ne-a confirmat rolul de partener cheie pentru operatorii de petrol și gaze și pentru autoritățile de reglementare care urmăresc să alinieze regulile la tehnologiile de ultimă oră disponibile. Cooperarea noastră a permis GERG să prezinte concluzii relevante Comisiei Europene înainte de propunerea sa legislativă.

În concluzie, Bureau Veritas ajută organizațiile să își evalueze amprenta de carbon, să-și identifice punctele fierbinți de emisii și să dezvolte o foaie de parcurs net zero, cu acțiuni clare pentru reducerea emisiilor. Cu ani de experiență și parteneriate specializate, suntem bine poziționați pentru a ajuta industria să ofere mai multă valoare și să folosim soluții mai durabile, în conformitate cu obiectivele corporative și guvernamentale.

Image
Zero net emisii de dioxid de carbon

Principalele companii de petrol și gaze naturale joacă un rol cheie în tranziția energetică, multe dintre ele angajându-se să atingă obiectivul de zero net emisii până în 2050. Bureau Veritas ajută operatorii să-și evalueze amprenta de carbon, să identifice punctele fierbinți și să dezvolte o foaie de parcurs net zero cu acțiuni clare pentru reducerea emisiilor.

ANDREA DI LILLOOPEX Global Business Development Director

Implicarea noastră în proiectul GERG și combinația noastră de abordări la nivel de sursă și la nivel de amplasament arată clienților noștri noua noastră strategie în a-i ajuta să-și atingă obiectivul de zero net emisii de dioxid de carbon până în 2050 și chiar să-și înjumătățească emisiile până în 2030.

JONATHAN MARTINEZOPEX product Manager

REGULAMENTUL EUROPEAN PRIVIND REDUCEREA EMISIILOR DE METAN

Pe 15 decembrie 2021, Comisia Europeană a lansat prima sa propunere legislativă orientată spre reducerea emisiilor de metan în sectorul energetic. În prezent, sectorul energetic reprezintă aproape 20% din emisiile de metan produse de om în UE. Pentru a îndeplini obiectivele Acordului de la Paris, UE trebuie să reducă emisiile de GES cu cel puțin 55% până în 2030 și să atingă neutralitatea carbonului până în 2050.

Propunerea introduce noi cerințe pentru sectoarele petrolului, gazelor naturale și cărbunelui privind măsurarea, raportarea și verificarea emisiilor acestora. Între timp, ar adopta reguli stricte privind emisiile fugitive de metan, aerisirea și arderea. Programele de detectare și reparare a scurgerilor (LDAR) vor fi un element cheie al acestei strategii consolidate.

Experții LDAR de la Bureau Veritas sunt bine poziționați pentru a anticipa acțiunile necesare în vederea respectării reglementărilor mult așteptate. Este posibil ca acestea să includă efectuarea de anchete cuprinzătoare care să detecteze emisiilor de metan precum și raportarea acestora.