Certificare de persoane

Certificarea de persoane

Certificarea calificării personalului sudor

PROVOCAREA

Cunoașterea, gestionarea și demonstrarea cerințelor de reglementare necesare pentru comercializarea produselor unei companii este prima cheie a accesului pe piață.

La nivel european, există o serie de cerințe pentru comercializarea și punerea în funcțiune a echipamentelor industriale. Primul depozitar al acestor obligații este producătorul. Bureau Veritas este o companie recunoscută pe plan internațional pentru experiența îndelungată în domeniul certificarii calificării procedurilor de sudare, calificarii sudorilor, operatorilor sudori, altor tipuri de personal care execută îmbinări nedemontabile, precum și în certificarea companiilor care utilizează procese de sudare.

Bureau Veritas România este un organism de inspecție notificat cu numărul NB 2295 care asigură certificări pentru echipamente sub presiune, aprobarea procedurilor pentru îmbinări nedemontabile și aprobarea personalului care execută îmbinări nedemontabile conform cerințelor directivei PED.

ACREDITARE

Bureau Veritas România detine doua acreditari locale, astfel :

Bureau Veritas România este acreditat de RENAR în conformitate cu SR EN ISO/CEI 17024 ca organism de certificare a persoanelor (sudori și operatori sudori)  în conformitate cu standardele din seria EN ISO 9606 și EN ISO 14732.

Bureau Veritas România este acreditat de RENAR în conformitate cu SR EN ISO/CEI 17024 și este competent să realizeze sarcinile specifice de evaluare a conformității prevăzute de HG 123 care transpune Directiva Europeană 2014/68/UE pentru aprobarea personalului care realizează asamblari nedemontabile pentru categoriile II, III și IV de echipamente sub presiune,  în conformitate cu standardele din seria EN ISO 9606 și EN ISO 14732.

Formularele de aplicatie sunt disponibile clienților aici: 

Schema pentru certificarea persoanelor descrie fluxul procesului, de la completarea cererii de către aplicant până la emiterea certificatului.  

De ce să alegeţi Bureau Veritas?

LEADERSHIP: 

Bureau Veritas, fondat în 1828, este lider global în Testare, Inspecție și Certificare (TIC), furnizând servicii și soluții inovatoare pentru a ajuta clienții să facă față provocărilor tot mai mari ale calității, siguranței, protecției mediului și responsabilității sociale.

Bureau Veritas este recunoscut și acreditat de marile organizații naționale și internaționale și este prezent în 140 de țări prin intermediul rețelei sale de peste 1.400 de birouri și laboratoare.

În fiecare zi, peste 75.000 de angajați, deservesc peste 400.000 de clienți din întreaga lume. 

Misiunea Grupului este de a reduce riscurile clienților, de a-și îmbunătăți performanța și de a-i ajuta să inoveze pentru a face față provocărilor pietei, beneficiind de expertiza de renume, precum și imparțialitatea, integritatea și independența sa. 

În România, Bureau Veritas este prezenta din anul 1920, ca societate de clasificare navală, extinzandu-și domeniul de activitate prin asimilarea altor tipuri de servicii. În momentul de față, societatea este prezentă pe întreg teritoriul național, cu 6 birouri și 150 de angajați. Bureau Veritas Romania a contribuit la crearea încrederii între companii, autorități publice și consumatori .

Scopul principal al Bureau Veritas Romania este acela de a furniza clienților servicii de evaluare a conformității pentru domeniile pentru care este notificat (echipamente sub presiune si/sau  competentei personalului supus certificarii).

Pentru a satisface cerințele pentru independență și obiectivitate, un organism de certificare trebuie sã asigure toate părțile interesate cã serviciile pe care le îndeplinește sunt imparțiale și că toate informațiile strânse în cadrul acestor servicii sunt menținute în cea mai strictă confidențialitate.  

Bureau Veritas România recunoaște aceste cerințe transpuse în Codul de Etică și în Declarația de politică în domeniul Calității, asumată de managementul de la cel mai înalt nivel și de întregul personal. 

FAQ - Întrebări frecvente 

1. Cum pot accesa serviciile Bureau Veritas România, referitoare la serviciile de certificare persoane in domeniul reglementat de Directiva PED și/sau în domeniul voluntar?

Pentru a solicita informații despre serviciile Bureau Veritas România în domeniul industrial, vă rugăm să transmiteți o cerere de ofertă:

București:
Str. Splaiul Unirii nr. 165, TN Offices, Clădirea 3, Aripa B, Etaj 5, Sector 3, Cod poștal 030 133, București, România
Tel : +4 021 315  3989 / +4 021 318  3799
Email : office.romania@bureauveritas.com

Tel./Fax: +4 021 315  3989 / +4 021 318  3799 / +4 0244 573523

Email: office.romania@bureauveritas.com

2. Cum se desfasoară procesul de certificare persoane?

Procesul de certificare este descris în procedura GM PW 307 R „Organizarea procesului de certificare a sudorilor, brazorilor, operatorilor sudare/ brazare”.

Procedura Și schema generalĂ a procesului de certificare

3. Care sunt modalitățile de tratare a reclamațiilor, apelurilor și disputelor?

Modul în care sunt înregistrate și procesate reclamațiile și apelurile transmise de la clienţii Bureau Veritas România asupra deciziilor luate în procesul de evaluare a certificarii produselor și certificarii persoanelor, precum și a eventualelor dispute generate între părți este descris în procedura RO‐IND ‐LTI‐02 „Tratare a reclamatiilor, apelurilor și disputelor”. 

Proceudura de tratare a reclamațiilor, apelurilor și disputelor

Apelurile, reclamațiile și disputele se pot sesiza la adresele locațiilor din Ploiești sau București ale Bureau Veritas România.