Green Line

Green Line: Servicii Certificare 

Suntem alături de companiile care doresc să-și demonstreze angajamentul față de societate și mediu prin acțiuni semnificative, transparente și demne de încredere.

Oferim clienților noștri o linie de servicii și soluții dedicate responsabilității sociale corporative (CSR), numită BV Green Line, adaptată la schimbările constante din domeniul mediului, energiei și tehnologiei.

Servicii de Certificare Green Line

Prin linia noastră de servicii și soluții Green Line, împuternicim organizațiile de orice tip să pună în aplicare, să măsoare și să își atingă obiectivele de sustenabilitate, în timp ce continuă să-și atingă obiectivele de business.

1. Calcularea și verificarea amprentei de carbon 

Calcularea și verificarea amprentei de carbon reprezintă o bună practică recunoscută, dedicată companiilor care doresc să-și urmărească emisiile de carbon și să le reducă. 

 • Servicii ISO 14064-1  - Calcularea Amprentei de Carbon 

  Serviciile BV conforme cu standardul ISO 14064-1:2018 vin în sprijinul companiilor pentru cuantificarea, monitorizarea și raportarea de Gaze cu Efect de Seră (GES) ale organizației - directe și indirecte.

 • Servicii ISO 14067 - Calcularea Amprentei de Carbon Produs

  Prin serviciile dedicate standardului ISO 14067:2018, Bureau Veritas facilitează organizațiie în cuantificarea, monitorizarea și raportarea amprentei de carbon a produselor.

 • Servicii ISO 14064-3 - Verificarea și Validarea Calculului Amprentei de Carbon

  BV sprijină companiile în implementarea standardului ISO 14064-3:2019, permițând organizațiilor să verifice și să valideze rezultatele raportării și calcululuii Gazelor cu Efect de Seră (GES).

 • Servicii EU-ETS  - Schema UE de comercializare a certificatelor de emisii 

  Schema de comercializare a certificatelor de emisii în Uniunea Europeană promovează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, din industria energointensivă, de la producătorii de energie și companiile aeriene. Bureau Veritas, acționând ca un Organism Terț acreditat de Accredia, oferă servicii de verificare și validare ale emisiilor și nivelurilor de activitate declarate anual (conform cu Directiva 2003/87/CE și Decretul Legislativ 47/2020).

   

2.  Evaluarea ciclului de viață: LCA Critical Review

Bureau Veritas pune la dispoziție servicii de analiză și evaluare a studiilor LCA, printr-o revizuire critică a studiului conformă cu standardele ISO 14040:2006 și ISO 14044:2006.

 • Servicii LCA conforme cu ISO 14040 și ISO 14044

  Evaluarea ciclului de viață reprezintă studiul impactului asupra mediului al unui produs prin analiza întregului său ciclu de viață: de la materii prime la transport, de la crearea produsului la ambalare, până la distribuție și utilizare de către consumator. 

 

3. Raportarea non-financiară

Bureau Veritas oferă servicii de raportare, cât și verificare și asigurare a rapoartelor, pentru a ajuta companiile să dovedească fiabilitatea și acuratețea afirmațiilor lor privind sustenabilitatea.  

 • Servicii de raportare, verificare și asigurare ESG aliniate cu CSRD

  Prin contribuția noastră, clienții pot demonstra impactul măsurabil al acțiunilor lor ESG, în mod trasabil, vizibil și fiabil. Serviciile BV de raportare, verificare și asigurare ESG se desfășoară în conformitate cu standardele Sustainability Accounting Standards Board (SASB) și cu Directiva privind Raportarea Sustenabilității Corporative (CSRD), care a intrat în vigoare în ianuarie 2023 în Uniunea Europeană și care reglementează contabilitatea non-financiară.

• Servicii de aliniere și verificare a Directivei privind Raportarea Sustenabilității
Corporative (CSRD)

Companiile vor trebui să indice nu numai dacă mediul poate avea un impact asupra
activității și finanțelor lor, ci și modul în care ele însele au un impact asupra mediului.
CSRD introduce acest principiu dual cunoscut drept materiality - financial materiality și
impact materiality.

4. Servicii de formare profesională în domeniul sustenabilității

Prin intermediul BV Academy ajutăm organizațiile și persoanele pasionate de dezvoltare profesională să-și atingă obiectivele de sustenabilitate și business.

Cursul pune la dispoziția participanților informații despre evaluarea și analizarea consecințelor acțiunii produsului asupra mediului.

Cursul îşi propune să furnizeze cunoştinţe şi abilităţi privind conceptele cheie, principiile și structura ISO 14001:2015, cât și o revizuire a liniei de bază a organizației participantului, conform standardului.

Cursul este dedicat persoanelor care deţin cunoştinţe în domeniul managementului de mediu, responsabililor de mediu și reprezentanţilor managementului, care doresc să descopere auditarea cerințelor standardului ISO 14001:2015 din perspectiva abordării bazate pe risc si a ciclului PDCA.

 

Descoperă aici mai multe cursuri asistate de lector, cât și e-learning.
Completează informațiile de mai jos
Cum te putem ajuta?
Please tick at least one of following
* Câmpuri obligatorii

Business to Business to Society

În calitate de companie cu o misiune Business to Business to Society, Bureau Veritas are ca focus sustenabilitatea și își ajută clienții să depășească provocările legate de calitate, sănătate și siguranță, protecția mediului și responsabilitate socială. Cei 400.000 de clienți din întreaga lume sunt mai eficienți, sustenabili și credibili datorită ofertei noastre de servicii specializate și prezenței BV în toate sectoarele de activitate.