Mediu

Atenuarea schimbărilor climatice și prevenirea poluării

Oferă încredere datelor tale privind impactul climatic

În ultimii 20 de ani, reducerea emisiilor nocive şi lupta împotriva încălzirii globale au devenit o problemă de actualitate şi subiectul unor importante intervenţii normative, mai ales la nivel internaţional. Prin urmare, companiile din orice sector şi de orice dimensiune trebuie să poată monitoriza propriul impact asupra mediului, să se angajeze la o reducere constantă a acestuia şi să ştie să demonstreze acest lucru pe baza unor date reale, nu numai pentru a dovedi respectarea reglementărilor ci şi pentru că „Schimbările climatice” au devenit din ce în ce mai importante în societatea civilă şi în rândul organizaţiilor internaţionale.

Bureau Veritas este lider la nivel global în verificarea emisiilor cu gaze cu efect de seră, dispune de o vastă reţea de verificatori localizaţi în numeroase centre de competenţă din lume şi este acreditat în verificările obligatorii EU ETS, unul din mecanismele flexibile al Protocolului de la Kyoto.

Oferim o gamă largă de servicii de verificare şi certificare, atât obligatorii cât şi voluntare, şi putem să oferim sprijin într-o vastă serie de scheme şi reglementări sectoriale:

  • ISO 14001
  • Servicii pentru Climate Change  (Clean Development Mechanism, Joint Implementation)
  • Emisiile ce CO2: Schema de comercializare a emisiilor din UE (ETS)
  • ISO14064-1: Monitorizarea emisiilor de gaze cu efect de seră
  • ISO14067 - Amprenta de Carbon
  • Protecţia mediului.

DEMONSTREAZĂ IMPLICAREA TA ÎN PREVENIREA POLUĂRII

Atenţia asupra mediului din partea companiilor depinde mai ales de controlul constant al impactului ecologic, în ceea ce priveşte poluarea şi deşeurile derivate din procesul propriu de producţie. Şi în acest caz, nu este vorba doar de respectarea asprelor norme internaţionale, ci şi de păstrarea propriei reputaţii, pe o piaţă formată din consumatori tot mai exigenţi când vine vorba de impactul asupra mediului.
Protecţia mediului este pentru Bureau Veritas piatră de temelie, de aceea poate să sprijine firmele în dezvoltarea unui sistem bazat pe controlul continuu şi pe reducerea poluării.

Certificarea sistemului de management al mediului ISO14001 este principala noastră schemă din această listă de servicii specifice. Oferim sprijin şi pentru reglementări specifice schemelor sectoriale. Printre acestea se numără:

  • EMAS 
  • Green Scheme For Fashion