Certificare EN 9100

Certificarea Aerospațială EN 9100:2016

 

Angajamentul față de calitate în sectorul aeronautic.

SCENARIU

Industria aerospațială este probabil cel mai exigent sector din lume. Cei mai mari jucători, precum producătorii de avioane și OEM-urile, solicită furnizorilor lor să aibă procese sub control, să înțeleagă cerințele specifice ale clienților și să se concentreze pe îmbunătățirea continuă. Obținerea certificării EN 9100:2016 pentru organizații și sistemele lor de management oferă un avantaj decisiv în demonstrarea îndeplinirii acestor criterii.

SOLUȚIA

Ce este standardul EN 9100: 2016?
EN 9100:2016 este standardul recunoscut la nivel mondial pentru managementul calității care se aplică organizațiilor active în lanțurile de aprovizionare aerospațiale. Acesta înlocuiește standardul EN 9100:2009 ca urmare a actualizării ISO 9001 în septembrie 2015.
Noua versiune a standardului se bazează pe structura la nivel înalt a ISO 9001, acordând o atenție deosebită gestionării riscurilor și îmbunătățirii continue, luând în considerare modificările conținutului aferente sectorului aerospațial comparativ cu versiunea anterioară.

METODOLOGIA NOASTRĂ

Etapele cheie ale procesului de certificare EN 9100:2016:
Opțional: pre-audit - definirea domeniului de certificare, analiza lacunelor și verificarea situației  actuale în raport cu cerințele standard.
Procesul de certificare și audit:
- Etapa 1 - Revizuirea disponibilității, evaluarea pregătirii QMS.
- Etapa 2 - Evaluarea aplicării standardului. În urma rezultatelor satisfăcătoare, se eliberează un certificat de valabilitate de trei ani.
- Supraveghere - 2 audituri efectuate anual pentru a verifica dacă sistemul de management respectă în continuare cerințele standardului EN 9100:2016.
- Recertificare - efectuată la 3 ani după etapa 2, auditul de recertificare va confirma continuarea conformității și eficacitatea întregului sistem de management.

Care sunt principalele avantaje ale certificării EN 9001:2016?
■ Veți demonstra faptul că sunteți o organizație matură cu un sistem de management al calității care îndeplinește cele mai noi cerințe din industria aerospațială.
■ Vă veți demonstra capacitatea de a gestiona schimbarea, cu accent deosebit pe gestionarea riscurilor.
■ Veți reuși să vă concentrați pe îmbunătățirea continuă (prevenirea defectelor, reducerea variațiilor și a costurilor de operare).

  • RECUNOAȘTERE

    Certificările oferite de Bureau Veritas sunt recunoscute de cele mai importante organisme de acreditare din lume.

  • Rețea

    Bureau Veritas se bazează pe o echipă formată din peste 200 de auditori ai standardelor aerospațiale, calificați în peste 40 de țări.

  • Lider

    Bureau Veritas este lider mondial în standardele aerospațiale, cu peste 2000 de certificate emise până în prezent.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

De ce organizația mea ar trebui să aplice pentru certificarea EN 9100: 2016?
Certificarea EN 9100: 2016 este necesară pentru a demonstra faptul că produsele și serviciile dvs. îndeplinesc cerințele standardului EN 9100, care reflectă așteptările părților interesate din domeniul lanțului de aprovizionare aerospațial.

Am putea avea parte de beneficii economice în urma certificării EN 9100: 2016?
Da, majoritatea producătorilor de aeronave și a OEM-urilor aerospațiale contractează doar furnizori certificați EN 9100. EN 9100: 2016 reprezintă un avanta în competiția pentru a putea furniza celor mai mari companii din lume.