Certificări în domeniul alimentar și agricol

Certificări în domeniul alimentar și agricol

Pentru a concura în industria globală a produselor alimentare și a băuturilor, jucătorii trebuie să demonstreze că produsele, procesele și serviciile lor îndeplinesc cele mai înalte niveluri de siguranță, calitate și responsabilitate, ținând în același timp pasul cu tendințele în evoluție și cu cerințele pieței.

Indiferent dacă sunteți producător de alimente, procesator, importator, furnizor sau comerciant cu amănuntul, standardele stricte din industrie și reglementările, precum și lanțurile de aprovizionare complexe și globalizate fac din aceasta o sarcină din ce în ce mai dificilă.

Bureau Veritas oferă o gamă largă de servicii de certificare, audit și evaluare, dispunând de soluții digitale care vă permit să atingeți conformitatea, să reduceți riscurile, să îmbunătățiți performanța în materie de durabilitate și să optimizați eficiența de-a lungul întregului lanț de aprovizionare.

Aceasta include opțiunea de auditare a sistemului de management de la distanță, ajutând la menținerea validității certificărilor acreditate în cel mai simplu și eficient mod.

Image
Siguranța alimentară

Siguranța alimentară

Autoritățile de reglementare și consumatorii deopotrivă cer mai multă siguranță, calitate și transparență din partea industriei alimentare. Certificarea conform standardelor de siguranță alimentară de către Bureau Veritas vă permite să faceți față acestor provocări și să câștigați încrederea clienților dumneavoastră. Oferta de certificare pentru siguranța alimentelor și a hranei pentru animale de la Bureau Veritas acoperă o gamă largă de standarde de vârf. Acestea includ ISO 22000, FAMI-QS, GMP+, standarde recunoscute de GFSI (de exemplu, FSSC 22000, BRCGS, standarde IFS Food and Logistics, GLOBALG.A.P.) și multe altele.

Image
Certificarea produselor alimentare

Certificarea produselor alimentare

Cererile pieței în evoluție și cadrele de reglementare sunt mai importante ca oricând, întrucât trebuie să puteți demonstra ce conțin produsele alimentare, de unde provin și cum sunt acestea procesate. Odată cu creșterea numărului de retrageri de pe piață a produselor și cu etichetarea necorespunzătoare a alimentelor, consecințele financiare și reputaționale devin majore. Bureau Veritas oferă o varietate de certificări pentru produsele alimentare care le permit jucătorilor din industria alimentară să câștige încrederea consumatorilor, să gestioneze riscurile și să obțină conformitatea cu reglementările. Acestea includ fără GMO-free, Gluten-free, alergen, Label Rouge, denumirea de origine (de exemplu, DOP, IGP, IGP etc.), etichete și mărci de conformitate pentru produse alimentare ecologice și alte produse alimentare.

Image
Fructe de mare

Cererea globală de fructe de mare continuă să crească. Cu toate acestea, practicile distructive de pescuit epuizează populațiile de pești, iar dependența tot mai mare de acvacultura intensivă duce la riscuri mai mari pentru sănătatea populației. Bureau Veritas oferă o gamă largă de servicii de certificare și soluții digitale pentru jucătorii din lanțul valoric al fructelor de mare. Vă putem ajuta să demonstrați că fructele de mare, fie ele sălbatice sau crescute la fermă, sunt sigure, sănătoase și obținute în mod responsabil.

Image
Sustenabilitatea alimentelor

Sustenabilitatea alimentelor

Acțiunea proactivă în ceea ce privește responsabilitatea socială și de mediu vă permite să îmbunătățiți eficiența și încrederea consumatorilor, să reduceți riscurile și să obțineți un avantaj față de concurenții dvs. Bureau Veritas oferă o gamă largă de soluții de certificare și audit – de la Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) și certificare a produselor ecologice, până la aprovizionarea responsabilă și auditarea furnizorilor dvs. – lucruri care le permit actorilor din industria alimentară de pe întreg lanțul valoric să-și demonstreze angajamentul față de sustenabilitate.

Image
Soluții digitale alimentare

Soluții digitale alimentare

Noile tehnologii facilitează ca niciodată jucătorii din industria alimentară să obțină și să mențină calitatea, siguranța și responsabilitatea, în special permițând o mai mare trasabilitate și transparență. Pentru a concura în sectorul alimentar global de astăzi, trebuie să profitați la maximum de ceea ce vă oferă digitalizarea. Bureau Veritas a dezvoltat o gamă de soluții digitale pentru industria alimentară. De la monitorizarea riscurilor din lanțul de aprovizionare digital, la optimizarea inspecției digitale și urmărirea blockchain a alimentelor, Bureau Veritas aduce tehnologii de ultimă oră (de exemplu, drone, ochelari inteligenți) ajutându-vă astfel să faceți față cu brio la provocările legate de calitatea, siguranța, conformitatea și performanța alimentelor.