Controlul Aflatoxin

Controlul Aflatoxinei

Bureau Veritas ajută la protejarea producătorilor și cumpărătorilor de porumb prin testare rapidă la fața locului.

Aflatoxina este o micotoxină naturală produsă de două tipuri de mucegai: Aspergillus flavus și Aspergillus parasiticus. Aspergillus flavus este comun și răspândit în natură și se găsește cel mai adesea atunci când anumite boabe sunt cultivate în condiții stresante, cum ar fi seceta sau nivelul excesiv de precipitații. Expunerea la aflatoxine poate provoca leziuni hepatice și cancer dacă nu este identificată și abordată imediat. Animalele hrănite cu alimente contaminate pot trece produsele de transformare a aflatoxinei în ouă, produse lactate și carne.

Bureau Veritas îi ajută pe exportatorii și cumpărătorii de porumb să minimizeze riscul de contaminare cu aflatoxină prin teste rapide, cele mai bune din industrie, care asigură controlul aflatoxinei în timpul încărcării navelor sau al descărcării camioanelor prin utilizarea de teste rapide (testele pe bandă).

SERVICII DE CONTROL ALE AFLATOXINEI

  • Camioanele de intrare sunt testate, iar testarea rapidă se efectuează pentru a respinge sau separa camioanelor contaminate.
  • În timpul încărcării sau descarcării navei, se prelevează probe la banda transportoare și se efectuează teste la fiecare treaptă de 1.000 MT, 2.000 MT, respectiv 5.000 MT, în funcție de cerințele clientului sau de reglementările privind siguranța alimentară.
  • Testele rapide de 7-10 minute sunt teste cantitative pe bandă, verificând rezultatele de la 3,0 ppb la 100,0 ppb.
  • Serviciul oferă „Determinare și identificare hotspot” în timp real, cu întreruperi minime pentru cumpărător și vânzător.