EVALUĂRI ALE RISCULUI LA INCENDIU- SERVICII PSI

O evaluare a riscului de incendiu se referă la înțelegerea riscurilor potențiale și la îmbunătățirea măsurilor de siguranță la incendiu. Atunci când sunteți responsabil pentru un proiect de construcție, este imperativ asigurați siguranța oamenilor la locul de muncă, precum și a vizitatorilor. Este datoria dumneavoastră legală să reduceți riscul de incendiu pentru a menține oamenii în siguranță la locul de muncă. Acest lucru poate fi asigurat prin realizarea unei evaluări a riscului de incendiu.

Îmbunătățiți siguranța clădirii dvs. și fiți siguri că vă respectați obligațiile legale și că vă păstrați angajații și vizitatorii în siguranță.

Ca atare, evaluările sunt efectuate în următoarele etape:

  • Identificarea pericolelor de incendiu.
  • Identificarea persoanelor expuse riscului.
  • Evaluarea, eliminarea sau reducerea riscurilor.
  • Înregistrarea constatărilor, întocmirea planului de urgență și instruirea.
  • Actualizarea periodică.

Bureau Veritas Servicii acordă consultanță în ceea ce privește organizarea activității de prevenire și stingere a incendiilor în conformitate cu reglementările (Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, Ordinul MAI.163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, OMAI 712/2005 pentru aprobarea dispozițiilor generale privind instruirea salariaților în domeniul situațiilor de urgență, modificat și completat cu OMAI 786/2005).

  • Efectuarea instruirii introductiv generale de apărare împotriva incendiilor;
  • Stabilirea structurilor interne cu atributii în acest sens și elaborarea actelor de autoritate;
  • Elaborarea documentelor si evidentele specifice privind apărarea împotriva incendiilor;
  • Executarea de controale periodice, în scopul depistării, cunoașterii și înlăturării stărilor de pericol care pot favoriza inițierea sau dezvoltarea incendiilor;
  • Asistență în vederea achiziționării cu materiale și echipamente PSI.

Gradul de conștientizare cu privire la sănătatea și securitatea la locul de muncă este în creștere, rămîn însă multe organizații care nu cunosc pe deplin obligațiile lor legislative – motiv pentru care multe apelează la un partener terț, cum ar fi Bureau Veritas Servicii, pentru a le sprijini în atingerea și menținerea conformității.

 

Solicită mai multe informatii://www.bureauveritas.ro/formular-de-contact

Sau scrie-ne la: office.romania@bureauveritas.com

Nota: Serviciile detaliate anterior sunt dezvoltate și prestate în România de Bureau Veritas Servicii, membra a Grupului Bureau Veritas.