Certificarea ISO 55001

Certificarea ISO 55001

Certificarea sistemului de gestionare al activelor.

PROVOCĂRILE DUMNEAVOASTRĂ

Activele materiale, cum ar fi mașinile și vehiculele, trebuie gestionate în mod eficient și responsabil pe tot parcursul ciclului lor de viață: de la proiectare și fabricare până la punerea în funcțiune, operare și eventual eliminare. Activele non-fizice, cum ar fi proprietatea intelectuală, trebuie gestionate corespunzător pentru a le crește valoarea și pentru a le asigura securitatea.

Un sistem riguros de management al activelor vă poate ajuta să gestionați cu succes activele companiei dvs. într-un mod care să asigure rentabilitatea investiției, respectând în același timp cerințele de sănătate, siguranță și mediu. La rândul său, acest lucru vă permite să creșteți profitabilitatea și să vă evidențiați față de concurență.

CUM VĂ PUTEM SPRIJINI NOI

Cel mai recunoscut sistem este definit în familia de standarde ISO 55000, construită pe 24 de bune practici. Aplicarea acestui cadru robust vă permite, de asemenea, să implementați standarde înalte în organizația dvs. și să obțineți recunoaștere externă prin certificarea ISO 55001.

Vă sprijinim în implementarea unui sistem de management care îndeplinește cerințele ISO 55001 Managementul activelor – sisteme de management – cerințe.

Oferta noastră de învățare mixtă vă poate ajuta, de asemenea, să integrați conceptele și aplicarea ISO 55001. Instructori specialiști cu ani de experiență în industrie împărtășesc cele mai bune practici învățate din munca practică de audit în sesiuni față în față.

BENEFICII:

  • Stabilirea unei politici de management al activelor care să susțină obiectivele organizaționale.
  • Demonstrarea conformității și asigurarea transparenței.
  • Echilibrarea riscului cu eficiența costurilor în luarea deciziilor, de exemplu atunci când stabiliți priorități pentru întreținerea activelor.
  • Reducerea costurilor, creșterea rentabilității investiției activelor și optimizarea creșterii pe parcursul ciclului de viață al activelor.
  • Evaluarea performanței managementului activelor.
  • Îmbunătățirea reputației demonstrând că gestionarea activelor dvs. este eficientă, durabilă și conformă.
  • Identificarea oportunităților de îmbunătățire.
  • Sprijin de la un lider global în servicii de testare, inspecție și certificare.
  • Îmbunătățirea gradului de conștientizare a personalului prin instruire.
  • LEADERSHIP

    Bureau Veritas este lider pe piața mondială, cu peste 400.000 de companii certificate în 100 de țări, și aceasta datorită colaborării strânse cu clientul.

  • COMPETENȚĂ

    Punctul forte al Bureau Veritas constă nu numai în prezența în fiecare parte a lumii, ci și în abilitățile integrate ale echipei noastre de auditori instruiți și competenți.

  • RECUNOAȘTERE

    Bureau Veritas este o parte activă în comitetele ISO pentru seria 55000 și cunoaște în detaliu cerințele tehnice necesare pentru a obține această certificare pentru toate organizațiile, atât publice, cât și private.

FAQ - ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Care sunt principalele avantaje?

  • Identificarea activelor strategice pentru companie
  • Recunoașterea și gestionarea riscurilor asociate activelor
  • Gestionarea unui activ luând în considerare ciclul de viață, ciclul costurilor și gestionarea riscurilor pentru a îmbunătăți performanța
  • Recunoașterea riscurilor și costurilor în toate fazele luării deciziilor
  • Ajutor în vederea îmbunătățirii performanței organizaționale
  • Crearea unui limbaj comun între diferitele funcții ale companiei
  • Obținerea profiturilor tangibile pe termen mediu și lung, cu o rentabilitate mai bună a investițiilor și/sau creștere 
  • Stimularea partajării celor mai bune practici în ceea ce privește gestionarea activelor pe diferite locații și departamente
  • Abilitatea de a demonstra părților interesate utilizarea bună a resurselor pentru a produce valoare și a îmbunătăți reputația

Ce tip de activ se încadrează în domeniul de aplicare al standardului? 

Standardul ISO 55001 definește un activ ca având o valoare potențială sau reală pentru o organizație. Această definiție poate include elemente materiale, cum ar fi proprietăți, tehnologii, linii de producție, hardware etc. și elemente intangibile, cum ar fi reputația, imaginea, brevetele și software-ul. Fiecare activ poate aduce valoare unei organizații și, pentru a optimiza această valoare și a o menține în timp, managementul trebuie să fie eficient. De exemplu, în cazul sectorului imobiliar, un sistem de gestionare al activelor oferă o abordare structurată, bazată pe cele mai bune practici în gestionarea ciclului de viață al activelor și este un instrument fundamental pentru organizații publice sau private, reglementate sau nu, unde toate activele sunt relevante în cadrul portofoliului dumneavoastră de active. 

Care sunt punctele de contact dintre principalele standarde pentru sistemele de management si ISO 55001?

Multe cerințe importante ale principalelor standarde precum ISO 9001, ISO 14001, și OHSAS 18001, doar pentru a le numi pe cele principale, au fost integrate în standardul ISO 55001 și, prin urmare, acest lucru a permis organizațiilor cu sisteme de management al calității, mediului și siguranței, să obțină certificarea ISO 55001.