Mega Image shop

News

BUREAU VERITAS CERTIFICĂ MEGA IMAGE PENTRU „FOOD WASTE MANAGEMENT SYSTEM” 

Sep. 29 2023

Mega Image România, parte a Grupului Ahold Delhaize, este primul retailer din țară certificat de către Bureau Veritas pentru sistemul de management al risipei alimentare „Food Waste Management System” (FWMS). 

Bureau Veritas certifică faptul că sistemul de management al risipei alimentare al Mega Image este implementat și este în conformitate cu cerințele standardului Bureau Veritas „Food Waste Management System”, după auditul defășurat în cadrul magazinelor selectate prin eșantionare și a Head Office-ului Mega Image România. Certificatul emis de Bureau Veritas Romania este valabil 3 ani și vizează toate locațiile Mega Image și Shop & Go din România.  

Image
Claudia Stancu portrait
Claudia
Stancu

Manager Certificare

Bureau Veritas România

Cererea de alimente obținute sustenabil crește foarte rapid, determinată de cererea consumatorilor de a avea mai multe produse cu etichetă curată pentru sănătatea, etica și mediul înconjurător. BV este primul furnizor care oferă o certificare a sistemului de management al risipei alimentare Food Waste Management System (FWMS).

Abordarea sistemului de management al risipei alimentare va permite crearea de oportunități de vânzare pentru produsele a căror dată de expirare se apropie de termen, prin implementarea sistemului în cauză de către actorii lanțului de aprovizionare cu alimente și de alte părți interesate, implicate în fiecare etapă particulară a lanțului de aprovizionare.


Pe parcursul procesului de audit am constatat că organizația Mega Image:
a) gestionează și organizează munca angajaților pentru prevenirea și gestionarea pierderilor și risipei de alimente;
b) asigură pregătirea și abilitățile relevante pentru echipa de management și prevenirea pierderii și a risipei de alimente;
c) raportează centralizat managementului cu privire la eficacitatea și adecvarea FWMS.

Certificarea „Food Waste Management System” 

Bureau Veritas oferă propria schemă de certificare bazată pe îmbunătățirea constantă a sistemului de management, care ne permite să abordăm procesul de minimizare a deșeurilor alimentare în mod eficient. În plus, și opțional, acest instrument abordează și reducerea deșeurilor generate de părțile necomestibile ale alimentelor și/ sau containere și ambalaje. Fiecare locație auditată obține o certificare Bureau Veritas cu recunoașterea independentă a progreselor înregistrate în reducerea la minimum a risipei alimentare.  

Certificarea se adresează operatorilor din lanțul de aprovizionare cu alimente: producători primari, companii de prelucrare a alimentelor, distribuitori mari, angrosiști și puncte de vânzare, companii de logistică etc. Pentru obținerea certificării sunt evaluate identificarea, gestionarea și cuantificarea pierderilor și deșeurilor generate în fiecare proces de-a lungul lanțului de producție. Definiția planului de prevenire a risipei de alimente ia în considerare ierarhia priorităților recomandată de FAO și de Uniunea Europeană, iar rezultatele obținute sunt monitorizate. Mai multe detalii despre procesul de certificare pot fi găsite pe website-ul www.certification.bureauveritas.com 

 


 

Despre Mega Image 

Fondat în 1995, Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România cu o reţea ce cuprinde în prezent 957 de magazine în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iași, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. Mega Image îşi propune să ofere consumatorilor, în fiecare zi, servicii de calitate şi o gamă de produse hrănitoare, sănătoase şi sigure, la preţuri accesibile. Mega Image face parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente. 

Pentru mai multe informații vizitați www.mega-image.ro 

 

Despre Bureau Veritas 

Bureau Veritas este lider mondial în servicii de testare, inspecție și certificare de laborator. Creat în 1828, Grupul are aproximativ 84.000 de angajați localizați în aproape 1.600 de birouri și laboratoare din întreaga lume.