Bureau Veritas certifică SafeGuard Cris-Tim

Apr. 28 2021

Grupul Cris-Tim, producătorul de carne procesată cu brandurile “Cris-Tim”, “Matache Măcelaru”, „Obrăjori”, “Alpinia” și “Bunătăți” a obținut săptămâna aceasta certificarea SafeGuard, în urma auditului pe care experții Bureau Veritas l-au efectuat în patru dintre locațiile în care se desfășoară activitățile grupului.

Cu un volum mare de vânzări și o reputație solidă în domeniu, grupul Cris-Tim a dovedit încă o dată faptul că abordează cu succes potențialele riscuri în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

Bureau Veritas, lider mondial în testare, inspecție și certificare, prin intermediul experților săi, a certificat cu succes faptul că în cele 4 locații auditate, și anume: Cris-Tim 2 Prodcom, Recunoștința, Ecoferm și Impex Cris-Tim au fost atinse toate standardele de siguranță și protocoalele de igienă adecvate, astfel că furnizorii, colaboratorii, consumatorii și clienții grupului au fost asigurați încă o dată de respectarea și aplicarea tuturor reglementărilor existente la nivel național și internațional.

La crearea standardului SafeGuard au contribuit echipe de medici și epidemiologi de reputație mondială. Eticheta astfel concepută atestă abordarea tuturor riscurilor specifice locurilor în care oamenii trăiesc și muncesc, antrenând și verificând totodată echipele în mod eficient cu privire la bunele practici și la adoptarea măsurilor de protecție corespunzătoare.

Cristina Licu, Director Calitate Cris-Tim, declară: “Ca lider de piață, aveam nevoie de un partener cu expertiză internațională și o infrastructură bine pusă la punct, pentru a susține cerințele din domeniu. După evaluarea numeroaselor opțiuni și a altor furnizori existenți, a rezultat faptul că Bureau Veritas a fost cea mai bună alegere. Această certificare confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spațiu de desfășurare al activității, in cadrul tuturor locațiilor de procesare si depozitare ale alimentelor și atestă informarea, comunicarea și implementarea perfectă a măsurilor de prevenție a întregului personal angajat și îi reasigură totodată pe clienții și consumatorii noștri de siguranță totală și profesionalism.”

„Suntem mândri de parteneriatul semnat cu grupul de firme Cris-Tim, în efortul lor proactiv de a face diferența pe piață pentru clienții și angajații lor. Locațiile auditate, în vederea acordării certificării SafeGuard, dispun de măsuri complexe de siguranță sanitară care au fost suplimentate de măsurile  impuse de contextul pandemic, reprezentate de echipamente de dezinfecție care asigură securitatea sanitară a tuturor spațiilor și suprafețelor, până în cel mai mic detaliu. Abordăm siguranța sanitară prin intermediul unor metode speciale precum: folosirea generatoarelor de Ozon si a lămpilor cu ultraviolete – renumite pentru eficiența lor împotriva virusurilor și bacteriilor, dar și prin parteneriatul cu firme specializate de terță parte care asigură dezinfecția spațiilor conform unui program care funcționează cu o frecvență ridicată. Asigurarea sănătății și siguranței echipei Cris-Tim sunt realizate prin punerea la dispoziție a unor echipamente de lucru complete și a unui mediu de lucru și transport sigure. Adaptându-ne la criza actuală, am dezvoltat eticheta SafeGuard tocmai pentru a atesta faptul că sunt îndeplinite toate standardele de siguranță adecvate, iar protocoalele de instruire și curățare sunt corect implementate pentru a le permite tuturor întreprinderilor, dar și retailerilor să își desfășoare în continuare activitatea cu încredere”. a declarat, de asemenea, Laura Besnea, auditor Bureau Veritas România.

Grupul Bureau Veritas îşi bazează reputaţia consolidată pe seriozitate si competenţă tehnică, pe valori ca integritatea şi etica, imparţialitatea, orientarea către clienţi şi siguranţa la locul de muncă. Bureau Veritas a creat acest standard împreună cu echipe de medici și epidemiologi de reputație mondială. Acordarea ei certifică faptul că în locațiile auditate au fost atinse standardele de siguranță și protocoalele de igienă adecvate.

BUREAU VERITAS ÎN CIFRE

• 77.000 de angajaţi în toată lumea

• birouri deschise în peste 140 de țări

• peste 400.000 de companii în portofoliu

• peste 130.000 de certificate emise.