Press Release

Bureau Veritas certifică SafeGuard primul magazin Cora Urban

Mai. 31 2021

Primul magazin Cora Urban Avangarde City – un nou concept care îmbină proximitatea cu online-ul, a obținut luna aceasta certificarea SafeGuard, ca urmare a auditului efectuat de experții Bureau Veritas. Astfel, Cora Urban a reușit să-și demonstreze conformitatea sută la sută pentru adoptarea măsurilor de prevenție împotriva noului tip de coronavirus.

Standardul SafeGuard reprezintă o suită de soluții concepută pentru a răspunde nevoilor tuturor sectoarelor economiei, pe măsură ce se (re)deschid. Acesta abordează riscurile specifice tuturor locurilor în care oamenii trăiesc și muncesc, antrenând totodată echipele în mod eficient cu privire la bunele practici de igienă și verificând concordanța stabilirii și implementării măsurilor de protecție.

Echipa de management a magazinului Cora Urban Avangarde City a dispus implementarea tuturor măsurilor în conformitate cu recomandările autorităților locale și naționale de sănătate publică, cu scopul de a preveni în mod eficient răspândirea noului tip de coronavirus.

Unitatea de retail din București, parte a grupului franco-belgian Louis Delhaize, respectă în întregime procedurile de siguranță și protocoalele de curățenie și dezinfecție adecvate astfel că, atât personalul cât și clienții magazinului se află în deplină siguranță pe tot parcursul programului de funcționare.

Spațiile de cumpărături sunt largi, concepute într-o manieră aerisită, pentru a permite aerului să circule conform, iar podelele holurile dintre raioanele de produse sunt semnalizate corespunzător, amintindu-le atât angajaților cât și cumpărătorilor de obligativitatea respectării măsurilor de distanțare socială de minimum 1,5 metri și a purtării măștii de protecție. Mai mult, în dreptul fiecărei case de marcat, sunt fixate panouri de protecție din plexiglas, pentru a-i proteja atât pe clienți cât și pe angajați de o posibilă contaminare. Echipa Cora Urban are în permanență în vedere dezinfectarea tuturor suprafețelor comune, conform recomandărilor oficiale. În plus, la intrarea în magazin sunt amplasate dispozitive medicale în vederea igienizării mâinilor” a declarat Cristina Mihalcea – Manager Calitate Cora.

“Misiunea Bureau Veritas este, de 200 de ani, să modelăm o lume a încrederii. Eticheta Safe Guard răspunde exigențelor noii normalități a societății în care trăim, în ceea ce privește sănătatea, siguranța și igiena. Acest serviciu se înscrie în inițiativa noastră globală, Restart your Business with BV, o suită de soluții care asigură reluarea în siguranță a activității in toate domeniile de business.”, a declarat, de asemenea, Alexandru Vidu - CEO Bureau Veritas România.

Eticheta SafeGuard acordată de Bureau Veritas acoperă toate spațiile de folosință comune, precum zona destinată caselor de marcat, holurile amplasate între raioanele cu produse, birourile angajaților, și grupurile sanitare, aplicabile întregii suprafețe comerciale de 100 m2.

Bureau Veritas Romania este lider de piață pentru serviciile de audit care vizează conformitatea cu regulile și bunele practici de prevenție Covid-19. Având un portofoliu de peste 1000 de locații deja certificate, Bureau Veritas s-a alăturat eforturilor partenerilor și clientilor săi în vederea garantării unor spații sigure pentru desfășurarea activităților de business. Printre clienții care au ales soluțiile Bureau Veritas se numără jucători de top din: Retail - Cora, Mega Image, Auchan, din domeniul Hotelier - Grupul Accor, Ramada, Alpin, din Real Estate Office - Timpuri Noi Offices, Business Garden și din zona Serviciilor de Interes Public - Clinicile Gral, Școala de Șoferi TEO.

Grupul Bureau Veritas îşi bazează reputaţia consolidată pe seriozitate si competenţă tehnică, pe valori ca integritatea şi etica, imparţialitatea, orientarea către clienţi şi siguranţa la locul de muncă. Bureau Veritas a creat acest standard împreună cu echipe de medici și epidemiologi de reputație mondială. Acordarea ei certifică faptul că în locațiile auditate au fost atinse standardele de siguranță și protocoalele de igienă adecvate.

Bureau Veritas în cifre: 

• 77.000 de angajaţi în toată lumea

• birouri deschise în peste 140 de țări

• peste 400.000 de companii în portofoliu

• peste 130.000 de certificate emise.

Pentru informații suplimentare despre Bureau Veritas România, vizitați www.bureauveritas.ro sau www.bvtraining.ro