Press release

Bureau Veritas s-a alăturat proiectului "Ecosystem Restoration" de ziua Mondială a Mediului

Iun. 8 2021

Pe data de 5 Iunie 2021, Bureau Veritas a organizat în 4 dintre orașele din țară acțiuni de ecologizare a mediului înconjurător. În cadrul acestora, angajații Bureau Veritas au colectat deșeuri și, împreună cu autoritățile, au participat la sesiuni de conștientizare a calității vieții, condițiilor sociale și de mediu.

De-a lungul timpului, în funcție de nevoile și interesele noastre, am modelat ecosistemele după bunul nostru plac. Mediul înconjurător a suferit schimbări majore în decursul ultimilor 100 de ani, iar provocarea cu care ne confruntăm astăzi vorbește despre restaurarea habitatelor afectate de intervenția omului în natură.

Dacă până nu demult, aruncarea deșeurilor la “o groapă de gunoi” era perfect normală, astăzi lucrurile stau diferit, pentru că gradul de conștientizare a pericolului în care se află natura și oamenii a crescut considerabil. Tot mai des în ultimul timp ne confruntăm cu o serie de costuri materiale și provocări morale în ceea ce privește ecologizarea și reintegrarea habitatelor afectate, astfel că apariția îngrijorărilor la nivel mondial este justificată.

Oamenii intervin asupra naturii și modifică compoziția comunităților biologice prin intermediul activităților pe care le întreprind, fapt ce duce inclusiv la extincția unor specii sau la proliferarea celor dăunătoare.

În fiecare an, în ziua de 05 Iunie, Organizația Națiunilor Unite încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.

Tema din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este "Restaurarea Ecosistemelor". Anul acesta, data de 5 Iunie marchează şi lansarea oficială a "Deceniului ONU privind restaurarea ecosistemelor", un impuls menit să oprească şi să inverseze declinul lumii, iar Bureau Veritas, prin angajații săi, și-a luat la fel ca în fiecare an, angajamentul de a participa activ la efortul comun de restabilire a ecosistemelor.

Protecția Mediului a reprezentat întotdeauna o parte semnificativă a activității principale organizaționale, la nivel global, pentru Bureau Veritas. În anul 2018, grupul Bureau Veritas a semnat un acord privind biodiversitatea “Act4Nature”, abordare ce se află și în prezent în deplină concordanță cu problemele de mediu prioritare, identificate de companie, de-a lungul zecilor de ani de existență printre liderii de piață în domeniul inspecției, testării și certificării.

Printre acțiunile demarate se numără și cea în care angajații Bureau Veritas, însoțiți de copii, în colaborare cu Regia Autonomă de Servicii Publice Prahova au participat la o întâlnire cu rol de conștientizare, pe locul suprafaței afectate de depozitarea istorică a deșeurilor municipale, unde în prezent se află depozitul ecologizat aflat în monitorizare pentru următorii 25-30 de ani, pe Centura de Est, în apropierea cursului râului Teleajen.

În timpul vizitei s-a discutat despre colectarea selectivă a deșeurilor și s-a observat procesul de recepție la stația de tratare mecano-biologică aflată, iar cei mici au realizat desene care au înfățișat felul în care ei își imaginează viitorul ariei respective.

Fondată în 1828, compania Bureau Veritas sprijină clienţii în atingerea performanţei prin servicii şi soluţii inovatoare care vizează certificarea faptului că produsele, structurile şi procesele lor corespund standardelor şi regulamentelor în domeniul Calităţii, Sănătăţii şi Securităţii, Mediului şi Responsabilității Sociale . Grupul Bureau Veritas îşi bazează reputaţia consolidată pe seriozitate si competenţă tehnică, pe valori ca integritatea şi etica, imparţialitatea, orientarea către clienţi, protectia mediului şi siguranţa la locul de muncă.

Bureau Veritas este o companie de servicii "Business to business to society". Misiunea acesteia este de a modela încrederea existentă între organizații, autorități publice și consumatori. În calitate de lider mondial în servicii de audit și certificare, își sprijină cei 400.000 de clienți pentru a fi mai eficienți, mai metodici și mai de încredere în călătoria lor către afaceri de lungă durată și o lume mai sustenabilă.

Bureau Veritas în cifre:

• 77.000 de angajaţi în toată lumea

• birouri deschise în peste 140 de țări

• peste 400.000 de companii în portofoliu

• peste 130.000 de certificate emise.

Pentru informații suplimentare despre Bureau Veritas România, vizitați www.bureauveritas.ro sau www.bvtraining.ro