Cover zero emisii

News

BUREAU VERITAS SUSȚINE INIȚIATIVA ZERO EMISII DE METAN

Iul. 12 2023

Bureau Veritas se alătură celor peste 80 de companii, inclusiv mari producători de petrol și gaze, companii de servicii și companii de consultanță de top la nivel mondial, angajându-se să obțină emisii nete de metan zero din operațiunile de petrol și gaze până în 2030.

Reducerea emisiilor de metan din producția de petrol și gaze este una dintre cele mai rapide modalități de a ajuta la atingerea obiectivelor Acordului de la Paris. În același timp, este o prioritate pentru Oil and Gas Climate Initiative (OGCI), care a lansat anul trecut inițiativa „Timing for Zero Emissions Methane”.

Prin Linia Verde BV de servicii și soluții de sustenabilitate, Bureau Veritas ajută organizațiile să își evalueze amprenta de carbon, să identifice punctele cheie ale emisiilor și să dezvolte un plan Net Zero cu acțiuni clare pentru reducerea emisiilor. În acest cadru, Grupul s-a înscris la inițiativa globală.

OGCI este o organizație condusă de CEO, care reunește 12 dintre cele mai mari companii energetice din lume, care inițiază răspunsul industriei de petrol și gaze la schimbările climatice. Grupul își propune să accelereze acțiunea colectivă către un viitor cu emisii nete zero, în conformitate cu Acordul de la Paris.

Obiectivul pentru Zero emisii completează o serie de alte inițiative, cu mai mulți stakeholderi interesați de reducerea emisiilor de metan, inclusiv Principiile Directoare pentru Metan, Parteneriatul pentru Petrol și Gaz Metan 2.0 și Alianța Globală pentru Metan.

Sunt încântat că Bureau Veritas s-a alăturat Inițiativei Zero Emisii de Metan. Angajamentul BV va contribui la consolidarea inițiativei și va trimite un semnal clar că timpul pentru schimbare este acum. BV, cu cei peste 82.000 de angajați ai săi, este un lider mondial în testare, inspecție și certificare și sunt convins că poate juca un rol cheie în efortul la nivel de industrie pentru reducerea emisiilor de metan.

Bjorn Otto SverdrupPreședintele Comitetului Executiv al OGCI

În calitate de susținător al Inițiativei Zero Emisii de Metan, Bureau Veritas va ajuta jucătorii din industrie să implementeze și să evalueze programe de dezvoltare. De asemenea, BV poate verifica informațiile oferite de aceste companii, permițând companiilor să comunice în mod transparent progresul lor către Net Zero.

Atingerea emisiilor Net Zero reprezintă un motor puternic pentru accelerarea tranziției energetice. Recunoaștem că eliminarea emisiilor de metan din industria de petrol și gaze din amonte reprezintă una dintre cele mai bune oportunități pe termen scurt pentru a contribui la atenuarea schimbărilor climatice. Suntem încântați să ne alăturăm Inițiativei Privind Schimbările Climatice în Domeniul Petrolului și Gazelor, ca susținător al Inițiativei Zero Emisii de Metan. Având ani de experiență, BV este bine poziționat pentru a ajuta industria să crească încrederea în date, a alinia investițiile cu strategia și pentru a implementa programe de îmbunătățire și dezvoltare. În plus, prin verificarea informațiilor, le permitem companiilor din industrie să comunice în mod transparent despre progresul lor către Net Zero.

Andrea di LilloBusiness Development Director, Oil & Gas business line din cadrul Bureau Veritas

Bureau Veritas este prima companie de testare, inspecție și certificare (TIC) care sprijină această inițiativă. Suntem încântați să putem oferi îndrumări independente de la terți, pe baza experienței noastre în sectorul energetic și a cunoștințelor noastre cu privire la standarde și legislații.

În calitate de companie Business to Business to Society, Bureau Veritas se angajează să abordeze cele mai presante provocări ale lumii. Vom continua să sprijinim clienții noștri în eforturile lor de a-și reduce amprenta de carbon, de a obține emisii nete zero, de a implementa utilizarea durabilă a resurselor și de a gestiona tranziția energetică.