CARTEA ALBĂ BV: TEHNOLOGIA CCUS

News

CARTEA ALBĂ BV: TEHNOLOGIA CCUS

Ian. 23 2024

Cartea Albă „CCUS și Calea către Net Zero", realizată de Bureau Veritas, subliniază potențialul tehnologiei de captare, utilizare și stocare a carbonului (CCUS) și explorează provocările, în special în ceea ce privește siguranța și impactul asupra mediului.

Pe măsură ce se depun eforturi globale pentru reducerea emisiilor de CO2 – un factor major care contribuie la încălzirea globală – tehnologia CCUS joacă un rol esențial în atingerea obiectivelor Net Zero. Conform planului Net Zero până în 2050, al Agenției Internaționale pentru Energie, CCUS este tehnologia care va avea cel mai mare impact asupra reducerii emisiilor. Se estimează că CCUS va reprezenta 55% din reducerea acestora până în 2050.

 

Despre CCUS

Tehnologia CCUS captează emisiile, le ține departe de atmosferă și le reține în siguranță pe termen lung sau, eventual, pentru utilizare ulterioară. Această soluție de ultimă oră vine și cu provocări de natură tehnică specifice operațiunilor și provocări datorate perioadei lungi de timp în care CO2 trebuie păstrat în rezervoare. Captarea și păstrarea în siguranță a CO2 necesită tehnologii specializate, scalabile, care se pot adapta nevoilor operatorilor din toate industriile. În plus, trebuie să existe garanții de mediu cuplate cu o monitorizare regulată pentru a oferi încredere în cantitatea de carbon captată și injectată într-un puț pentru păstrarea sustenabilă a carbonului pe termen lung.

 

Servicii CCUS Bureau Veritas

Bureau Veritas sprijină companiile din întregul lanț valoric al carbonului datorită soluțiilor sale end-to-end, iar expertiza grupului permite proiectelor CCUS să se desfășoare fără probleme și în mod optim. În etapa de transport, abordarea modulară a BV asigură conformitatea cu legislația aplicabilă și cerințele specifice ale proiectului, inclusiv evaluarea locurilor de injectare. Între timp, operatorii din aval care au nevoie de asistență pentru localizarea și verificarea rezervoarelor de stocare pe termen lung se pot baza pe Bureau Veritas.