Q3 report

News

CREȘTERE ORGANICĂ A VENITURILOR ÎN Q3:

PERSPECTIVA POZITIVĂ A ANULUI 2023

Oct. 27 2023

REZULTATE CHEIE Q31

  • Venituri de 1.423,8 milioane EUR în Q3 din 2023, în creștere cu 6,1% la monedă constantă, din care 5,8% obținut în mod organic.
  • Creștere organică puternică pentru diviziile: Marină & Offshore +13,4%, Industrie +16,2% și Certificare +11,7% față de aceeași perioadă a anului precedent; Creștere de +2,6% pentru Agri-Food și Commodities și creștere organică pe aceeași linie pentru Construcții și Infrastructură, cât și pentru diviza Bunuri de Larg Consum.
  • Efectul economiei de anvergură a fost pozitiv, de 0,3% în Q3 din 2023, reflectând achizițiile bolt-on realizate în în anul anterior, fără cesiuni.
  • Impactul negativ al cursului de schimb valutar de 8,4% a rezultat din puterea monedei Euro față de majoritatea monedelor.

NOUTĂȚI DIN Q3

  • Creștere identificată în toate zonele geografice (America de Nord și de Sud, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și regiunea Asia-Pacific).
  • Dezvoltarea continuă a soluțiilor de sustenabilitate și serviciilor de tranziție energetică din portofoliu, reprezentând 55% din vânzările Grupului prin BV Green Line.
  • Investiție în parteneriatul strategic cu OrbitMI, o companie americană de software maritim, pentru gestionarea performanței călătoriilor de transport maritim.

PERSPECTIVA POZITIVĂ A ANULUI 2023

Pe baza performanței din cele 9 luni ala anului, luând în calcul pipeline-ul de vânzări și oportunitățile semnificative de creștere în sectoarele sustenabilității și tranziției energetice, Bureau Veritas se așteaptă ca pentru întregul an 2023 să atingă următoarele:

  • Creștere medie spre mare, cu o singură cifră, a veniturilor organice;
  • O marjă operațională stabilă, ajustată la cursurile de schimb constante;
  • Un flux de numerar puternic, cu o conversie de numerar2 peste 90%.
Hinda
Gharbi

Deputy Chief Executive Officer

Bureau Veritas

Operațiunile noastre continuă să prezinte o creștere robustă, datorită consecvenței contractelor, cât și să dezvolte oportunități de business pentru viitor. Performanța noastră în Q3 este conformă cu așteptările create după un Q3 deosebit de puternic anul trecut. Efortul nostru strategic se concentrează pe piețele în puternică dezvoltare, cum ar fi sustenabilitatea și tranziția energetică. În același timp, ne focusăm pe consolidarea unui mix de afaceri și pe investiții care generează valoare pe termen lung pentru companie și stakeholderi.

Totodată, consolidăm poziția de lider deținută de Bureau Veritas în domeniul serviciilor de sustenabilitate, prin dezvoltarea capacităților noastre prin parteneriate. În Q3, am semnat un parteneriat promițător cu Capgemini pentru a oferi clienților noștri instrumente digitale ESG. De asemenea, am format un parteneriat strategic și am investit într-o companie americană de software, axată pe facilitarea decarbonizării transportului maritim prin gestionarea performanței călătoriilor.

1 Indicatorii alternativi de performanță sunt prezentați, definiți și reconciliați cu IFRS în anexele 6 și 8 ale comunicatului de presă.
2 Numerar net generat din activități operaționale / Profit operațional ajustat