World development Q1 2023

News

ÎNCEPUT DE AN PROMIȚĂTOR: PERSPECTIVA POZITIVĂ A ANULUI 2023

Mai. 16 2023

REZULTATE CHEIE ale primului trimestru1

 • Venituri de 1.404,5 milioane EUR în primul trimestru din 2023, în creștere cu 8,9% față de anul precedent și cu 8,5% din punct de vedere organic.
 • Creștere organică substanțială pentru diviziile: Marină & Offshore +13,5%, Industrie +12,5%, Certificare +11,2%, Clădiri și Infrastructură +9%, Agro-Food și Commodities +7,7%, comparativ cu primul trimestru din 2022; Un procent mai redus pentru Bunurile de Larg Consum 3,5%, în urma numărului mai mic de lansări și volumului diminuat de produse noi.
 • Efectul economiei de anvergură a fost pozitiv, de 1,5%, reflectând achizițiile bolt-on realizate în ultimele trimestre.
 • Impactul valutar a fost negativ, cu 1,1%, în principal din cauza deprecierii valutelor unori țări emergente față de euro.

nOUTĂȚI DIN PRIMUL TRIMESTRU

 • Creștere determinată de vastitatea serviciilor din portofoliul Bureau Veritas, în toate zonele geografice (America de Nord și de Sud, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și regiunea Asia-Pacific).
 • Oportunitate pentru soluțiile de sustenabilitate și serviciile ESG din toate sectoarele, reprezentând 55% din vânzările Grupului prin serviciile și soluțiile BV Green Line.
 • Lansarea unei scheme de certificare, dedicată hidrogenului regenerabil, produsă în conformitate cu practicile de siguranță și durabilitate.
 • Acreditare obținută de Bureau Veritas pentru certificarea de tipul „anti-risipă alimentară” creată în Franța (ca parte a legii Anti-Risipă pentru o Economie Circulară).

 

PERSPECTIVA POZITIVĂ A ANULUI 2023

Datorită procesului de vânzări bine structurat și a oportunităților semnificative din zona de sustenabilitate, dar ținând cont de incertitudinile actuale de la nivel macro, Bureau Veritas se așteaptă ca pentru întregul an 2023 să atingă următoarele:

 • Creștere organică a veniturilor cu un procent aproximativ de 5%;
 • O marjă operațională stabilă, ajustată ;
 • Un flux de numerar puternic, cu o conversie de numerar2 peste 90%.
Image
Hinda Gharbi, Deputy Chief Executive Officer portrait
Hinda
Gharbi

Deputy Chief Executive Officer

Bureau Veritas a menținut o direcție ascendentă în primul trimestru al anului 2023, combinând dezvoltarea organică cu rezultatele achizițiilor strategice obținute în ultimele trimestre, în special în SUA.

Diversitatea portofoliului nostru, procesul de realizare a vânzărilor și poziționarea noastră de top în sectorul sustenabilității și al tranziției energetice ne vor ajuta să menținem ritmul ascendent în perioada următoare.

Bureau Veritas este în fruntea tranziției energetice și a aspirațiilor de dezvoltare a societății ale tuturor stakeholder-ilor. Pe parcursul trimestrului, ne-am sprijinit clienții prin intermediul a diverse inițiative, precum lansarea unei scheme de certificare pentru hidrogenul regenerabil și acreditarea tipului de certificare „anti-waste”.

Privind în perspectivă anul 2023 și având în vedere evoluția incertitudinilor macroeconomice care ne afectează clienții, confirmăm perspectivele noastre pentru 2023.

Indicatorii alternativi de performanță sunt prezentați, definiți și reconciliați cu IFRS în anexa 2 a comunicatului de presă.
2 Numerar net generat din activități operaționale / Profit operațional ajustat