Cover H1 2023

News

RAPORT H1 2023: PERFORMANȚĂ OPERAȚIONALĂ ȘI FINANCIARĂ

Iul. 26 2023

REZULTATE CHEIE PE PRIMA JUMĂTATE A ANULUI1

 • Venituri de 2.904,2 milioane EUR în prima jumătate a anului 2023, în creștere cu 7,8% față de anul precedent și cu 9,4% creștere organică (inclusiv 10,3% în trimestrul al doilea).
 • Profit operațional ajustat de 434,2 milioane EUR, în creștere cu 5,7% față de 410,9 milioane EUR în H1 2022, reprezentând o marjă operațională ajustată de 15,0%, cu variațiile anuale atribuite efectelor valutare și mixte.
 • Profit operațional de 372,9 milioane EUR, în general stabil, față de 375,2 milioane EUR în H1 2022.

 • Profit net atribuibil de 232,5 milioane EUR, în creștere cu 3,2% față de 225,2 milioane EUR în H1 2022.

 • Flux de numerar liber de 131,9 milioane EUR, în creștere cu 1,5% față de anul precedent, cu capitaluri de investiții crescute și o cerință de capital de lucru bine controlată, în contextul creșterii puternice în Q2.

 • Rata datoriei nete ajustate/EBITDA a scăzut la 0,95x la 30 iunie 2023 față de 1,10x anul trecut.

 

NOUTĂȚI DIN PE PRIMA JUMĂTATE A ANULUI

 • Creștere susținută de marea majoritate a portofoliului din toate zonele geografice (Americi, Orientul Mijlociu, Europa, Africa și Asia-Pacific ) susținută de un momentum al pipeline-ului de vânzări.

 • Dezvoltare stabilă pentru soluții de durabilitate și tranziție energetică în întregul portofoliu, reprezentând 55% din vânzările Grupului prin Green Line BV.

 • Obiectivele Bureau Veritas privind emisiile de gaze cu efect de seră (pe termen mediu) aprobate de inițiativa Science Based Targets (SBTi) și progresul către ambițiile de CSR pentru 2025.

 

Noua PERSPECTIVă A ANULUI 2023

Pe baza performanței înregistrate în prima jumătate a acestui an, a unui canal de vânzări sănătos și a oportunităților semnificative de creștere legate de sustenabilitate, Bureau Veritas se așteaptă acum ca pentru întregul an 2023 să ofere:

 • creștere organică a veniturilor cu un procent aproximativ între 7 și 9% (în dezvoltare față de creșterea organică anterioară, cu un procent aproximativ de 5%);

 • o marjă de operare stabilă, ajustată la cursurile de schimb valutar;

 • flux de numerar puternic, cu o conversie de numerar2 peste 90%.

 

Image
Hinda Gharbi portrait

Deputy Chief Executive Officer

Creșterea puternică și organică a veniturilor, performanța excepțională și structura financiară solidă din prima jumătate a anului 2023 reflectă angajamentul deplin al tuturor echipelor noastre, împreună cu puterea portofoliului nostru de activități și impactul nostru la nivel global.

Această performanță excelentă și încrederea noastră în tendințele generale ale afacerilor noastre pentru lunile următoare ne permit să revizuim perspectivele noastre pentru 2023 în sens ascendent.

Privind mai departe, poziția noastră de lider la nivel mondial în servicii din domeniul sustenabilității, tranziției energetice și evoluției lanțului de aprovizionare ne ajută să ne remarcăm ca experți în sectorul nostru de activitate și în societate. Vom continua să impulsionăm inovația și să ne focusăm pe nevoile clienților, păstrând sustenabilitatea în centrul activității noastre, pentru a conduce Grupul către următorul capitol din istoria BV.

 


Indicatorii alternativi de performanță sunt prezentați, definiți și reconciliați cu IFRS în anexele 6 și 8 din comunicatului de presă.
2 Numerar net generat din activități operaționale / Profit operațional ajustat