COVER PR ANNOUNCEMENT

Iun. 23 2023

- Hinda Gharbi este numită Chief Executive Officer;

- Laurent Mignon este numit Chairman al Boardului de Conducere;

- Pascal Lebard este numit Lead Independent Director și Vice-Chairman al Boardului de Conducere;

- Crearea unui Comitet CSR (Corporate Social Responsibility) în cadrul Boardului de Conducere Bureau Veritas.

În urma Adunării Anuale a Acţionarilor, din data de 22 iunie 2023, Boardul de Conducere Bureau Veritas, prezidat de Aldo Cardoso, a decis să o numească pe Hinda Gharbi în funcţia de Chief Executive Officer începând cu 23 iunie 2023, succedându-l pe Didier Michaud-Daniel.

Aldo Cardoso a declarat: „Boardul de Conducere al Bureau Veritas dorește să-și exprime sincerele mulțumiri către Didier Michaud-Daniel pentru munca extraordinară pe care a desfășurat-o în cadrul grupului, timp de peste 10 ani și pentru rolul major pe care l-a jucat în formarea succesului companiei. Sub conducerea sa, Bureau Veritas s-a dezvoltat remarcabil, marcând o creștere a vânzărilor cu peste 65% în această perioadă, formând o echipă cu peste 80.000 de angajați cu expertiză, colaborând cu 400.000 de clienți din întreaga lume și punând bazele unei structuri financiare extrem de puternice. Bureau Veritas și-a consolidat prezența la nivel internațional, în special în Asia și America de Nord, și a devenit un jucător cheie în serviciile de sustenabilitate corporativă. În numele întregului board de conducere, aș dori să-i urez succes Hindei Gharbi în noul ei rol."

Aldo Cardoso s-a retras din funcțiile sale de Chairman al Boardului de Conducere și Director al companiei, după 17 ani de activitate. Boardul de Conducere a hotărât în ​​unanimitate să-l numească pe Laurent Mignon în funcția de Chairman al Boardului, începând cu ziua de 23 iunie 2023.

Aldo Cardoso a avut un rol cheie în toate acțiunile strategice majore ale Bureau Veritas. Acesta s-a alăturat Boardului în calitate de membru fără drept de vot, în 2005 și a devenit Director și Chairman al Comitetului de Audit și Risc în 2009, înainte de a fi numit Chairman al Boardului de Conducere în 2017.

Laurent Mignon a declarat: „Boardul de Conducere ar dori să aducă un omagiu angajamentului lui Aldo Cardoso pentru parcursul său în poziția de Chairman a Boardului și a comitetelor sale, alături de management, și pentru beneficiile aduse grupului și stakeholderilor prin implicarea sa în dezvoltarea Bureau Veritas. Rolul pe care acesta l-a jucat în sprijinirea tranziției manageriale de la Didier Michaud-Daniel la Hinda Gharbi a fost deosebit de valoros. Sunt extrem de onorat să fiu numit Chairman al Boardului de Conducere al Bureau Veritas pentru a servi tuturor acționarilor, în timp ce începe nou capitol al istoriei Grupului odată cu numirea în funcție a Hindei Gharbi”.

La recomandarea Comitetului de Nominalizare și Compensare, Boardul l-a numit pe Pascal Lebard Lead Independent Director and Vice-Chairman al Boardului de Conducere. Pascal Lebard face parte din Boardul Bureau Veritas, ca director independent, din 2013 și este Chairman al Comitetului de Nominalizare și Compensare.

Boardul a decis, de asemenea, înființarea unui Comitet CSR care va fi prezidat de Ana Giros Calpe.

Totodată, boardul a decis să o numească pe Julie Avrane în funcția de Chair al Comitetului de Strategie, înlocuindu-l pe Laurent Mignon.

Toate comitetele Boardului de Conducere Bureau Veritas sunt acum prezidate de un director independent.