Un început puternic de an: perspectivele pentru 2024 confirmate

Un început puternic de an: perspectivele pentru 2024 confirmate

Mai. 15 2024

REZULTATE CHEIE Q11

• Venituri de 1.439,5 milioane EUR în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 2,5% față de anul anterior și cu 8,0% în mod organic.
  • Creștere organică puternică pentru Industrie +16,3%, Certificare +13,7%, Marină și Offshore +13,6%, comparativ cu primul trimestru al anului 2023; creștere de +6,1% pentru diviza Bunuri de Larg Consum, +3,6% pentru Construcții și Infrastructură și +3,2% pentru Agri-Food și Commodities.
  • Efectul economiei de anvergură a fost pozitiv cu 0,1%, reflectând achizițiile suplimentare compensate de o mică cesiune
  • Impactul negativ al cursului de schimb valutar de 5,6% a rezultat din cauza deprecierii unor monede ale țărilor emergente față de Euro.

NOUTĂȚI DIN Q1

• Noua strategie LEAP | 28, anunțată pe 20 martie 2024, vizează o schimbare semnificativă în creștere și performanță, bazată pe trei piloni: Portofoliu concentrat, execuție axată pe Performanță și model evoluat pentru Personal.
  • Creștere puternică în fiecare regiune (Americi, Orientul Mijlociu, Africa, Asia-Pacific și Europa), depășind multe dintre piețele de bază.
  • Creștere menținută pentru serviciile de sustenabilitate din întreagul portofoliul.
  • În conformitate cu strategia LEAP | 28, linia de afaceri pentru diviza Bunuri de Larg Consum a finalizat achiziția a trei companii suplimentare în Asia de Sud și Nord-Est, extinzând portofoliul Grupului în noi sectoare și diversificând acoperirea geografică, adăugând venituri anuale de aproximativ 20 milioane EUR.
  • Pentru a executa programul de re-cumpărare de acțiuni anunțat în martie, la Capital Markets Day, a fost finalizată pe 5 aprilie 2024 achiziția a aproximativ 0,8% din acțiunile proprii ale Grupului în cadrul Wendel.
  • Atribuirea primului rating de credit pe termen lung pentru Bureau Veritas, cu un rating A3 de la Moody’s, cu perspectivă „stabilă”, reflectând structura financiară puternică și avantajul competitiv al Grupului.
  • Nouă recunoaștere a angajamentului CSR al Bureau Veritas de către mai multe agenții de rating non-financiare, inclusiv un prim loc în Sustainalytics. Bureau Veritas s-a alăturat, de asemenea, Pactului Global al Națiunilor Unite.

PERSPECTIVA POZITIVĂ A ANULUI 2024

Profitând de un portofoliu de vânzări sănătos și în creștere, de cererea ridicată pentru „servicii ale noii economii” și de creșterea puternică a piețelor de bază, Bureau Veritas se așteaptă să înregistreze pentru întregul anul 2024 următoarele:

• Creșterea medie spre mare, cu o singură cifră, a veniturilor organice;
  • Îmbunătățirea marjei operaționale ajustate la rate de schimb constante;
  • Un flux de numerar puternic, cu o conversie de numerar2 peste 90%.

Grupul se așteaptă ca dezvoltarea organică a veniturilor din a doua jumătate a anului să fie mai mare decât cea din primele 6 luni, având în vedere comparațiile mai puternice din al doilea trimestru (Q2).

Hinda Gharbi portrait
Hinda
Gharbi

Deputy Chief Executive Officer

Bureau Veritas

În primul trimestru al anului, am lansat strategia noastră LEAP | 28 atât intern, cât și către investitorii noștri. Angajamentul nostru față de creșterea organică sustenabilă, gestionarea activă a portofoliului prin fuziuni și achiziții (M&A) și îmbunătățirea anuală a marjei este în concordanță cu ambiția noastră de a oferi randamente de două cifre pentru acționari.

Am început execuția strategiei noastre, iar Bureau Veritas și-a menținut traiectoria de dezvoltare cu o creștere organică largă de 8,0%, susținută de tendințele puternice ale pieței în primul trimestru al anului 2024.

În plus, sunt încântată să anunț primul rating de credit pe termen lung al Bureau Veritas. Decizia Moody’s de a atribui un rating A3, cu perspectivă stabilă, confirmă structura noastră financiară solidă, poziția de lider pe piață și un model de afaceri robust.

Privind înainte, confirmăm perspectivele noastre pentru 2024.

Indicatorii alternativi de performanță sunt prezentați, definiți și reconciliați cu IFRS în anexa 2 a comunicatului de presă.
2 (Numerarul net generat din activități operaționale – plăți pentru leasing + impozitul pe profit corporativ) / profitul operațional ajustat.