Date

Certificarea Centrelor de Date

Adoptarea structurilor și proceselor IT, care a devenit o realitate consolidată la nivel global în toate companiile și organizațiile, trece prin utilizarea unui activ fundamental: Centrul de Date.

 

Acestea sunt centre de prelucrare a datelor care includ nu numai servere, baze de date și sisteme dedicate gestionării IT, dar și centre de control pentru sistemele de securitate și funcționare a clădirilor și a mediilor.

Prin urmare, eficiența și fiabilitatea centrelor de date este de o importanță vitală, iar gestionarea acestora nu se produce întotdeauna in cadrul companei care le deține, având în vedere că, de multe ori acestea implică servicii externalizate către companii specializate, capabile să le păstreze integritatea, securitatea, continuitatea și confidențialitatea.

Având în vedere centralitatea lor, cei care utilizează aceste sisteme - atât intern cât și pentru clienții externi - trebuie să se asigure că mențin niveluri de eficiență și siguranță care respectă cerințele, reglementate în acest caz de standardul internațional ANSI TIA-942.

Bureau Veritas oferă servicii de verificare specifice pentru respectarea standardului, atât în faza de proiectare, cât și în funcționare, pentru a realiza o analiză GAP şi pentru a defini punctele critice și lipsurile în centrele de date sau pentru a obține certificatul de conformitate.

Evaluarea Centrului de date