cyber security

Securitatea informatiilor

Odată cu procesele de digitalizare în continuă creștere în cadrul companiilor și organizațiilor, securitatea informațiilor a devenit crucială, devenind probabil principalul atu pentru oricine dorește să opereze pe piețele globale.

Prin urmare, securitatea informațiilor este, din ce în ce mai mult, subiectul atenției din partea legislatorilor și a părților interesate, pornind de la convingerea că informațiile sunt bunuri care trebuie protejate pe tot parcursul ciclului lor de viață.

Este în interesul - nu numai economic, ci și instituțional și de imagine - al fiecărei organizații să existe un sistem de management a securității informațiilor (SMSI), conform ultimelor actualizări la standardul ISO 27001, cu o certificare independentă care atestă adecvarea și fiabilitatea sa.

De fapt, este necesar ca acest sistem să poată preveni și trata problemele precum pierderea de date, accesul neautorizat, atacurile de virus și pirateria software. În acest caz, ISO 27001 permite evaluarea tuturor riscurilor pentru afaceri și diferitele tipuri de informații administrate, contribuind la consolidarea apărării sale și la demonstrarea faptului că a luat toate măsurile necesare pentru protejarea informațiilor.

Bureau Veritas vă poate sprijini compania în procesul de certificare, descoperiţi serviciile pe care vi le putem oferi:.

Certificarea ISO 27001