Verificarea limitei verzi

Verificarea verde a obligațiunilor 

O obligațiune verde este o garanție de creanță care este emisă cu scopul de a strânge capital, în mod special pentru a finanța proiecte care au beneficii pozitive pentru mediu. Acestea pot fi emise de agenții guvernamentale, companii, bănci sau agenții de dezvoltare și pot fi utilizate pentru mai multe proiecte, cum ar fi construirea de clădiri „verzi”, acordarea de împrumuturi de consum pentru vehicule cu emisii reduse de carbon sau modernizarea fabricilor.

PROVOCAREA DUMNEAVOASTRĂ

Obligațiunile verzi permit emitenților să ajungă la diferiți investitori și să își promoveze acreditările de mediu. Cu toate acestea, investitorii și emitenții pot fi acuzați de „spălare verde” dacă obligațiunile verzi nu sunt clar definite și dacă nu există întrebări cu privire la „adiționalitatea” beneficiilor de mediu finanțate.

Pentru a oferi claritate și transparență în ceea ce privește utilizarea veniturilor unei obligațiuni, Climate Bonds Initiative (CBI), o organizație internațională, non-profit, axată pe investitori, a dezvoltat criterii de certificare și un standard de asigurare.

Potențialii emitenți care doresc să dețină obligațiuni certificate trebuie să numească un verificator terț aprobat, cum ar fi Bureau Veritas, care să examineze dacă obligațiunea îndeplinește cerințele standardelor climate și care, ulterior va emite o declarație cu privire la statusul acesteia.

CUM VĂ PUTEM AJUTA NOI

Bureau Veritas este un un organ de verificare terță parte de încredere, aprobat CBI, care oferă verificarea independentă a obligațiunilor verzi la standardele climatice internaționale. Echipa noastră de specialiști oferă expertiză tehnică și o cunoaștere aprofundată a tehnologiilor adoptate în mod obișnuit prin proiecte eligibile pentru obligațiuni climatice, cum ar fi cele solare și eoliene.

Am lucrat alături de organizații încă de la lansarea criteriilor CBI și am verificat prima obligațiune climatică certificată din Marea Britanie, legătura solară Big60Million Ltd, ca fiind conformă cu standardele climatice internaționale.

BENEFICII

  • Veți putea permite investitorilor să acorde prioritate obligațiunilor ecologice cu încredere, știind că fondurile sunt utilizate pentru a oferi soluții cu privire la schimbările climatice
  • Veți putea oferi transparență investitorilor și părților interesate în ceea ce privește respectarea obligațiunilor ecologice
  •  Veți ajuta emitenții să ajungă la o bază mai diversificată de investitori și să evitați acuzațiile de "spălare verde"
  • Veți putea accesa o gamă completă de servicii de sustenabilitate din partea Bureau Veritas - lider global în testare inspecție și certificare