Cover Hidrogen

News

BUREAU VERITAS DEVINE ORGANISM DE CERTIFICARE PENTRU SCHEMA DE HIDROGEN CERTIFHY™

Iul. 31 2023

Bureau Veritas și CertifHy™ își unesc forțele și contribuie la procesul de dezvoltare a hidrogenului regenerabil și cu emisii scăzute de carbon,  oferind transparență în ceea ce privește originea energiei utilizate și amprenta de carbon a hidrogenului produs.

Despre CertifHy™ 

Sistemul de certificare non-guvernamental CertifHy™ oferă o dovadă certificată a originii hidrogenului, în toată Europa. CertifHy™ își propune să faciliteze și să promoveze producția, achiziționarea și utilizarea hidrogenului neregenerabil, regenerabil și cu emisii scăzute de carbon. Schema de certificare neguvernamentală (NGC) CertifHy™  a fost dezvoltată în Europa pentru a sprijini creșterea pieței hidrogenului, oferind consumatorilor un instrument de încredere pentru a urmări originea hidrogenului și acreditările de mediu.

Metodologia care stă la baza acestei scheme se concentrează pe două aspecte:

  • originea energiei utilizate
  •  amprenta de carbon a hidrogenului produs.

Aceste certificate non-guvernamentale facilitează comerțul cu hidrogen regenerabil și cu emisii scăzute de carbon pe întreg continentul European.

„Din 2017, CertifHy™ a lucrat pentru a face certificarea hidrogenului accesibilă pentru a sprijini tranziția energetică. Colaborarea cu Bureau Veritas  reprezintă un moment semnificativ pentru CertifHy™, deoarece cooperarea cu un organism de certificare important ne va ajuta să extindem și mai mult schema noastră de certificare a hidrogenului cu emisii reduse de carbon.
Matthieu Boisson, Coordonator de proiect CertifHy™

Despre Bureau veritas

Bureau Veritas efectuează aproximativ 300.000 de audituri în fiecare an, oferind clienților săi același nivel înalt de calitate la nivel mondial, datorită celor peste 7.400 de auditori cu experiență și suportului centralizat. Cu această nouă acreditare, auditorii săi pot de asemenea să efectueze audituri CertifHy™ ale instalațiilor de producție de hidrogen pentru a se asigura că energia produsă îndeplinește cerințele Schemei CertifHy™ NGC.

„Bureau Veritas este un partener strategic care sprijină actorii din domeniul energiei pe bază de hidrogen, de-a lungul întregului lanț valoric. Ne valorificăm expertiza tehnică globală și intersectorială pentru a contribui la dezvoltarea durabilă a industriei. Suntem încântați să ne unim forțele cu o inițiativă responsabilă precum CertifHy™, pentru a aduce transparență, a îndeplini criterii ambițioase de mediu și a îndeplini obiectivele de decarbonizare pentru a proteja clima și a îmbunătăți condițiile de viață.”
Laurence Boisramé, Director de Vânzări - Hidrogen, Bureau Veritas

Image
Logo BV and CertifHy

 

Bureau Veritas sprijină decarbonizarea sectorului energetic

Serviciile și soluțiile BV Green Line prezintă  expertiza noastră în materie de calitate, sănătate și siguranță și durabilitate pentru a sprijini companiile în gestionarea provocărilor cu care se confruntă astăzi în ceea ce privește tranziția energetică.