Sustainability White Paper

SUSTENABILITATE: INSTRUMENTE PENTRU COMPANII

CARTEA ALBĂ BUREAU VERITAS

Aug. 24 2023

Cartea albă  Bureau Veritas privind performanța în materie de durabilitate este acum disponibilă pentru descărcare. Aceasta introduce instrumente eficace pentru o mai bună implicare și comunicare privind sustenabilitatea.

Companiile responsabile au două metode principale de comunicare atunci când implică părțile interesate și consumatorii. Consumatorii au nevoie de modalități rapide și simple de a înțelege acreditările de sustenabilitate pentru produsele pe care le cumpără. În timp ce corporațiile, investitorii și alte părți interesate necesită standarde riguroase de raportare pentru a înțelege și verifica acuratețea afirmațiilor privind durabilitatea.

Din ce în ce mai mult, această raportare detaliată este, de asemenea, necesară pentru a accesa finanțarea verde sau pentru a compila indicii de mediu, sociali și de guvernanță (ESG). Acestea nu se exclud reciproc și, adesea, ambele instrumente de comunicare sunt utilizate pentru a interacționa cu părțile interesate și cu piața.

De exemplu, deținerea autorizațiilor și aprobărilor de mediu nu face o companie mai durabilă comparativ cu o alta care se ocupă cu vânzarea de produse ecologice. Ambele elemente fac adesea parte dintr-o licență de operare, dar nu sunt o reprezentare holistică a călătoriei de sustenabilitate a companiei. Companiile și consumatorii au îmbrățișat adoptarea etichetelor și certificarea sistemului de management ca indicație a nivelului de sustenabilitate al unui produs sau al unei firme. Aceste etichete sunt menite să ofere un nivel de încredere în modelul de operare al companiei sau alinierea produsului la valorile și așteptările consumatorului. Cu toate acestea, companiile nu se pot baza doar pe aceste elemente - pentru a fi cu adevărat sustenabile, companiile trebuie să adopte o abordare holistică a durabilității dincolo de un produs sau de un singur model operațional.

Această carte albă aduce în atenție modul în care companiile pot utiliza datele ESG și valoarea lor în stimularea progresului semnificativ. Veți înțelege, de asemenea, diferențele dintre etichete, certificări și standarde și cum să integrați sustenabilitatea în operațiunile de zi cu zi ale companiei. În cele din urmă, veți afla cum Bureau Veritas își sprijină clienții să gestioneze subiecte legate de ESG.