BV at conference

BV Trust Makers:

CLAUDIA STANCU, MANAGER CERTIFICARE

Iun. 15 2023

În prezent Manager al Diviziei de Certificare Bureau Veritas România, Claudia Stancu s-a alăturat companiei acum mai bine de 8 ani și de atunci continuă să transforme viitorul clienților, echipei și al societății. Inspirată de promisiunea unei lumi sigure și sustenabile, Claudia contribuie constant la dezvoltarea proiectelor și adaptarea serviciilor BV, în așa fel încât să ofere tuturor părților implicate accesul la produse și informații aliniate cu standardele legale locale și internaționale.

1. Mulțumim pentru că ați acceptat să ne oferiți mai multe informații despre dvs. și experiența în cadrul Bureau Veritas. Pentru început, descrieți traseul dvs. profesional și poziția dvs. actuală la BV în câteva cuvinte.

M-am alăturat echipei Bureau Veritas la începutul anului 2015, în calitate de Manager de Vânzări și Marketing al Diviziei de Certificare, iar activitatea mea presupunea supervizarea proiectelor în Food, Retail și Hospitality. În 2020 am fost promovată ca Manager al acestei divizii și, de atunci, obiectivele mele se concentrează asupra dezvoltării și implementării de soluții strategice în Food & Sustainability pentru clienții cheie BV.

Cariera mea a început în urmă cu peste 20 de ani, în vânzări, lucrând pentru Info Group - o agenție de Marketing și Publicitate cu servicii complete dedicate companiilor din industria alimentară. În 2011 am devenit Marketing Manager pentru un organism local de certificare, încorporat ulterior în cadrul unui grup internațional și am dezvoltat diverse proiecte în Alimentație, Sănătate, precum și traininguri specifice în România și Republica Moldova.

Sunt licențiată în Jurnalism și Comunicare, la Universitatea București și auditor terță parte pentru Sisteme de Management ale Calității, Mediului, Sănătății și Securității în Muncă.

2. Sustenabilitatea este încorporată în istoria, strategia și în întreg portofoliul de servicii Bureau Veritas. Ne puteți explica cum contribuie Certificarea la modelarea unei lumi mai durabile?

În calitatea sa de organism independent, Bureau Veritas oferă o viziune obiectivă a raportărilor privind sustenabilitatea și asigură părțile interesate că informațiile furnizate sunt relevante si exacte. Întrucât strategia de sustenabilitate a fiecărei companii este unică, echipa noastră de servicii de sustenabilitate oferă soluții personalizate și robuste, care reflectă nevoile individuale ale fiecărui client.

Metodologia noastră încorporează cele mai bune practici recunoscute atât la nivel național, cât și la nivel internațional. De asemenea, ne revizuim și adaptăm în mod constant protocoalele interne pentru a se alinia la standardele și reglementările legale existente. Prin verificarea datelor de sustenabilitate de către BV, companiile pot oferi părților interesate, interne și externe, încrederea în relevanța, complexitatea și exactitatea informațiilor raportate

La finalul lunii mai, Claudia s-a alăturat conferinței internaționale Salt - and Freshwater Aquaculture in Europe – Sustainable Seafood for the Future, în calitate de speaker și a discutat despre importanța certificării cu specialiștii în acvacultură și cu reprezentanții administrațiilor publice.

BV la Salt - and Freshwater Aquaculture in Europe – Sustainable Seafood for the Future

Conference participation

3. Creșterea cererii pentru produsele din pește a contribuit puternic la dezvoltarea industriei de acvacultură. Cum poate ajuta Certificarea evoluția acestui sector, în special asigurându-se că se dezvoltă într-o direcție sustenabilă?

Certificările specifice pisciculturii, MSC și ASC, urmăresc trasabilitatea peștelui de la fermă la consumatorul final pe masă, asigurându-l astfel că produsele certificate sunt sigure pentru consum și obținute într-un mod sustenabil.

Cele 5 principii ale acestor lanțuri de custodie sunt:

1. Produsele certificate sunt achiziționate de la producători certificați;

2. Produsele certificate sunt identificabile;

3.Produsele certificate sunt separate;

4. Produsele certificate sunt urmărite și cantitățile sunt înregistrate;

5. Compania are un sistem de management.

Prin auditurile noastre ne asigurăm ca fiecare dintre aceste criterii este respectat, compania auditată dovedind conformitatea cu înregistrări relevante. Peste 1800 de experți BV contribuie la modelarea unei lumi mai sigure și mai sustenabile prin serviciile de certificare din domeniul acvaculturii.

4. Care sunt provocările cu care v-ați confruntat ca femeie într-o poziție de leadership?

Jobul acesta este o provocare continuă, în sensul unei căutări a echilibrului între viața profesională și viața privată. E nevoie de multă experiență, planificare și suport ca sa nu trebuiască să alegi între proiectul de la școală al copilului și pregătirea pentru ședința de buget. Cred ca cel mai important element necesar pentru un angajator care promovează egalitatea de gen este flexibilitatea - asta mă străduiesc să ofer și eu echipei mele, formată din femei în proporție de 80%.

5. A lucra la BV presupune alegerea unei companii cu un impact pozitiv asupra vieții zilnice a miliarde de oameni. Cum vă simțiți știind că munca dvs. de zi cu zi contribuie la modelarea unei lumi mai bune

La BV am găsit oameni de la care pot învăța ceva nou în fiecare zi, oameni alături de care pot construi proiecte care să facă diferență. Fie că este vorba despre optimizări de procese sau risk management, despre protecția mediului și sănătatea ocupațională, despre securitatea informației sau siguranța alimentară, susținem organizațiile pentru a modela împreună o lume a încrederii.

Cea mai mare realizare a mea în cadrul Bureau Veritas este suma responsabilităților mele din fiecare zi, care înseamnă a face o mică parte din lume mai sigură și mai sustenabilă.

Descoperă mai multe despre serviciile de Certificare Bureau Veritas și modul în care acestea contribuie la o lume sigură și durabilă!